Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De jachthaven van Bonifacio

De kades van de oude haven van Bonifacio zijn nu een populaire boulevard met cafés en restaurants. Hier vertrekken de boten naar de Grotte du Sdragonatu en de Îles Lavezzi. In de zomer is het hier tot laat erg druk. Lees meer hieronder.

Jachthaven-van-Bonifacio

Verder naar de monding van de baai ligt de handelshaven met de Gare Maritime. In de Middeleeuwen legde men het lot van de haven in handen van St.-Erasmus, de beschermheilige van zeelieden en vissers. Elk jaar, op 2 juni, staan de Corsicanen stil bij St.-Erasmus. Naar hem is ook een kerk aan de jachthaven is genoemd.

Jachthaven-van-Bonifacio-overzicht

Naar de Haute Ville

De oude stad is te bereiken via de trappen. Die worden de Montée Rastello genoemd. Je vindt ze naast de St.-Érasme en de Montée St.-Roch. Die leiden je weer naar de oude Porte de Gênes. Je kan ook met de auto over de weg langs de Porte de France rijden. Deze weg loopt langs de voet van het Bastion de l’Étendard en een oorlogsmonument.

Bestaande uit een oude Romeinse zuil die op een eilandje in de buurt is gevonden en leidt naar de parkeerplaats in de bovenstand. Naast het monument voor de soldaten van het Vreemdelingenlegioen.

Jachthaven-van-Bonifacio-donker

Credits foto’s: Mark Crossfield, Alex.Sebastian.H en Jacques.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*