Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het museum van Napoleon in Ajaccio

Het museum van Napoleon ligt op de 1e verdieping van het stadhuis in Ajaccio. Het is te bereiken via een trappenhuis en laat je documenten en schilderijen van het leven van Napoleon zien. Je krijgt ook een goede indruk van zijn familie. Lees meer in dit artikel. 

Salon-Napoleon

In de Grote Salon vind je de grote portretten van de familie en enkele busten. Waaronder één van Napoleons moeder Letizia. Je vindt de portretten onder de grote Boheemse kristallen kroonluchter die is geschonken voor de 200e geboortedag van Napoleon.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

Een schildering van Domonique Frassati bezingt L’épopée napoléonienne (1940). Andere interessante stukken zijn Napoleons doopceel en een replica van zijn bronzen dodenmasker.

Salon-Napoleon-2

De Salle des Médailles herbergt een mooie collectie munten en gouden, zilveren en bronden medailles.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*