Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Kleine campings: ideaal om Corsica van dichtbij te ervaren

Vind je een druk hotel of grote camping vol met internationale toeristen maar niets? Dan is één van de kleine campings op Corsica misschien iets voor je. Van de meer dan 200 campings op het eiland valt een groot deel in deze categorie. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Kleine-campings-op-Corsica

Voor- en nadelen van kleine campings

Kamperen op een van de kleine campings op Corsica brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Tot de voordelen behoren onder andere:

 • Kleine campings zijn vaak een stuk rustiger
 • Kleine campings vind je ook dieper de natuur in
 • Je bent vaak aanzienlijk goedkoper uit

Er zijn ook een aantal nadelen die kleine campings niet geschikt maken voor iedereen. De belangrijkste zijn:

 • Kleine campings hebben meestal minder voorzieningen
 • Ze zijn vaak lastiger van tevoren te boeken

Voor wie zijn kleine campings geschikt?

Of een kleine camping iets voor je is, hangt dus af van wat voor soort vakantie je in gedachten hebt. Wil je graag veel naar het strand en stel je bijvoorbeeld restaurants en sportvoorzieningen op loopafstand op prijs? Dan ben je beter op je plek op een van de grotere campings die je vaak aan de kust of bij de grotere steden op Corsica vindt.

Trek je er juist graag op uit voor lange wandelingen of ritjes met de auto om de bezienswaardigheden op het eiland te bezoeken? Dan volstaat een kleine camping zonder meer. Ook voor meer rust en een plek in de bossen of bergen heeft een kleine camping de voorkeur.

Kleine-camping-Corsica-zicht-op-de-bergen

Waar vind je de kleine campings op Corsica?

Aan kleine campings is er gelukkig geen gebrek op Corsica. Je vindt ze op dezelfde plaatsen als de grotere, populaire campings. Vaak liggen ze dan ongeveer 100 meter verder, maar soms ook meteen aan de andere kant van de weg. Ook vind je de kleine campings verder bij de toeristische centra van het eiland vandaan, bijvoorbeeld in de bergdalen rond Corte of op het compacte schiereiland Cap Corse.

Op onze pagina met campings op Corsica hebben we een overzicht gemaakt van campings die aangesloten zijn bij erkende reisaanbieders. Deze zijn dus meteen te boeken.

Nog enkele aandachtspunten

We kunnen een vakantie op de kleine en vaak gemoedelijke campings zonder meer aanraden. Toch zijn er nog een aantal dingen om stil bij te staan voordat je met je caravan of tent naar Corsica vertrekt:

 • Sommige kleine campings doen niet aan reserveren. Meestal is er wel plek, maar soms zul je moeten doorrijden naar de volgende camping.
 • Verwacht in de meeste gevallen geen zwembad, restaurant of sportvoorzieningen op een kleine camping.
 • Vaak is er wel een kleine winkel, maar verwacht geen ruim assortiment. Kijk dus van tevoren hoever het naar de dichtstbijzijnde supermarkt is.
 • Niet iedere kleine camping biedt plaats aan grotere campers (langer dan 7 meter).

Heb je nog vragen over kamperen op Corsica? Laat dan hieronder een reactie achter of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Tent-op-gras
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. We hebben met veel interesse de informatie steeds bekeken. Wij zijn van Toulon over gevaren naar Bastia. Eerst hebben we div. campings aan de Westkust van Corsica gehad. Redelijk van kwaliteit. Vaak veel wind.

  Nu zijn we vanaf 31 mei aan de oostkust ten zuiden van Aleria in het plaatsje Ghisonaccia, op camping Arinella Bianca, hier blijven we tot 16 juni. Van hieruit kunnen we leuke excursies maken. De camping is uitstekend, een mooi strand, een mooi zwembad, en ruime plaatsen.

  Het weer is fantastisch, praktisch geen wind, steeds temp. Rond de 25 gr. Deze vakantie is een groot succes.

  Bedankt voor de geleverde informatie.

  H.gr.

 2. Met z’n 2en, met auto, veerboot, eigen tent. Zijn op zoek naar een gezellige, romantische camping, wel wat luxe (toiletvoorzieningen), geen attracties, misschien gelegen aan of op loopafstand van het strand, in de buurt gezellige dorpjes/winkels/leuke restaurants, misschien een kleine supermarkt/campingwinkel voor ontbijtspullen. Vanaf die plek willen wij Corsica ontdekken.
  mmm… veel wensen
  Hebben jullie ideeën, tips, leuke locaties? wij horen het graag.

Laat uw reactie achter

*