Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Wat kan je op Corsica kopen? Deel 1!

Wanneer je naar Corsica op vakantie gaat wil je een bijzonder aandenken meenemen. Lekker voor jezelf of voor iemand thuis. De souvenirs op Corsica komen voort uit een oude traditie en zijn overal op het eiland verkrijgbaar. Van typische kunst tot heerlijke honing of jam. In dit artikel geven we je een eerste deel met tips wat je op Corsica kan kopen. 

Wat-kan-je-op-Corsica-kopen-deel-1

Koralen kettingen

Koralen kettingen en hangers worden gemaakt volgens de eeuwenoude kunst van de koraalsnijders van Ajaccio. De creativiteit van jonge ambachtslieden heeft mooie kettingen, oorbellen en armbanden opgeleverd.

Glasblaaskunst

De glasblaaskunst heeft enorme beelden, glazen, kannen en veel andere voorwerpen opgeleverd. Deze voorwerpen zij van een meesterglasblazer in Feliceto, aan de Strada di l’Artigiani (in de Balagne).

Aardewerk

De borden, vazen, kannen en tegels worden gemaakt op een pottenbakkerswiel en geglazuurd met mediterrane kleuren. Steengoed en raku-aardewerk zijn ook de moeite waard.

Muziekdozen

Handgemaakte muziekdozen komen vooral uit Pigna. Ze zijn felgekleurd en hebben de vorm van ezels en dansende figuren. De muziekjes, zoals A Muresca en Ciucciarella, zijn traditionele Corsicaanse melodieën.

Houten voorwerpen

Houten voorwerpen worden ook veel gemaakt door Corsicaanse handwerklieden. Er zijn bijv. pijpen van olijf-, mirte- en heidehout. Er zijn ook muziekinstrumenten en kleine meubels, vaak met bijzonder inlegwerk.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. marleen.rulkens zei:

  wij gaan 13 sept in Livorno op de boot en retour 29 sept.
  we vertrekken vanuit Livorno s morgens om 8 uur.
  zou iemand me kunnen vertellen of het mogelijk is om op de heenreis en retour reis
  een hut te boeken op de avond voor het vertrek.
  daar is nog al moeilijk achter te komen.
  hopelijk kan me iemand verder helpen.
  groetjes Marleen

Laat uw reactie achter

*