Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Corsica barst van de kunst en leuke souvenirs!

Voor mooie kunst en echt authentieke producten kan je op Corsica zeker slagen. De ambachtslieden (of kunstenaars) zitten met smart op jouw bezoek te wachten. Vooral in Strada di l’Artigiani heb je een groot netwerk van winkels met leuke souvenirs en lokale producten. In dit artikel lees je meer over het aanbod hiervan en waar je moet zijn. 

Kunst-en-souvenirs-op-corsica

Voor echte Corsicaanse producten kan je terecht in één van de historische winkels in het gebied Strada di l’Artigiani . Een netwerk van 50 ambachtelijke werkers garanderen de authenticiteit van hun producten en vertellen jou hier graag meer over. Je kan ook de winkels met het logo Association d’Artisans de Corse of Corsic’Arte proberen.

Een bezoek aan de werkplaatsen in bijvoorbeeld de Balagne is echt aan te raden. Hier zal je zeker slagen voor een leuke souvenir of trakteer jezelf op voorwerpen van olijf- of kastanjehout. Verder vind je er manden van stro, handgemaakte kleden, sjaals, mirtehouten pijpen uit Orezza, allerlei glaswerk uit Feliceto en houten muziekdozen uit Pigna. Genoeg keus!

Casa-di-l-artigiani

Één van de beroemdste producten zijn messen en de bekendste makers zijn Jean-Pierre Caggiari en Laurent Belini van Atelier du Couteau in Ajaccio en Pol Demongeot in Calvi. Aardewerk wordt overal op Corsica gemaakt. Als je hiervan houd mag je de ateliers van Jacques Quilichini in Pigna en Julien Truchon in Patrimonia niet overslaan.

Messen-op-Corsica

Ook de snaarinstrumenten zijn bekende producten op het eiland. De laatste makers hiervan zijn Christian Magdeleine van Guitare et Ceterea in Bastia. Hij is gespecialiseerd in gitaren. Of Ugo Casalonga in Pigna.

Aardewerk-Corsica

Andere interessante winkels zijn Maison du Corail in Ajaccio waar geslepen mineralen en koraal te koop zijn. In Bastia vind je Cyrnarom, hier worden Corsicaanse geuren gemaakt uit bloemen en planten. Op de markt kan je ook deze parfums van wilde bloemen kopen.

Marktkraam-met-glaswerk-op-Corsica

Dit zijn de leukste kunstnijverheidplaatsen op Corsica, die zeker een bezoek waard zijn. Wil jij je ervaringen met ons delen? Laat dan hieronder een reactie achter.

Keramiek-op-Corsica
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Kiki Kikkert zei:

  Reuze dank voor de uitgebreide info. Heb genoten van alle artikelen.

  Is er info te vinden over de A capella zangers? Doen we zelf nl ook!

  Wat zijn de mooiste vissershaventjes? Zijn die er nog wel?

  Accommodaties (chalets en stacaravans )waar honden zijn toegestaan. Nu hebben we gekozen voor 2 campings (1 aan de oostkust en een aan de zuidkust).
  Klopt het dat er weinig info is over mogelijkheden aan de mooie westkust?.
  Zijn honden op alle stranden toegestaan in september?

  In een dag vertrekken uit Zd Corsica én nog op tijd op de boot van half 2.
  Goedkoop hotelletje terugweg in Bastia als we de boot mochten missen….
  Wij gaan nl door naar Cinque Terra maar komen daar eigenlijk te laat aan… Dank alvast groet Kiki

Laat uw reactie achter

*