Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Linguizzetta

LinguizzettaJe wilt graag naar Corsica, maar de drukke plekken met veel toeristen vermijden? Dan is Linguizzetta een aanrader. Het dorp ligt aan het uiteinde van de agrarische laagvlakte in het oosten van het eiland. Aan zee vind je een lang strand met meer dan genoeg kleine, gemoedelijke accommodatie mogelijkheden. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via  Bastia, naar Linguizzetta via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN LINGUIZZETTA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

De laagvlakte aan de oostkust van Corsica wordt al sinds de tijd van de Grieken en Romeinen bewoond, maar het dorpje Linguizzetta is van latere datum. Dit werd tegen het einde van de middeleeuwen op de berghellingen ten westen van de vlakte gebouwd. Daar was je namelijk betrekkelijk veilig voor de aanvallen van piraten.

Pas veel later begon de bevolking zich weer aan de kust te vestigen. Met de ontwikkeling van het toerisme aan het einde van de 20e eeuw kwam dit in een stroomversnelling. Tegenwoordig woont het grootste deel van de inwoners van Linguizzetta dan ook aan zee en niet meer in het bergdorp.

Linguizzetta bezienswaardigheden

De stranden langs de kust vormen de grootste toeristische trekpleister van Linguizzetta. Hier vind je ook de hotels, campings, vakantiehuizen, restaurants en andere op het toerisme gerichte voorzieningen. Ze worden afgewisseld door beekjes die per kano te verkennen zijn en stukjes bos met talrijke wandelwegen.

Iets bij kust vandaan vind je een aantrekkelijke lappendeken van akkers, weilanden, wijngaarden en velden met sinaasappelbomen. Het mooie landschap is ook prima wandelend of per mountainbike te verkennen. In de bergen kun je natuurlijk het oude dorpje Linguizzetta zelf bezoeken. Hier staat onder andere een kleine, maar schilderachtige kerk in de barokke stijl.

Een kort maar aan te bevelen uitstapje is tenslotte Aléria slechts enkele kilometers naar het zuiden. Hier bevinden zich fascinerende Romeinse ruïnes.

Strand bij Linguizzetta

Linguizzetta-strand

Praktische informatie

Aantal inwoners: 1.060
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia-Poretta (49 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (66 km)

Klimaat

Het klimaat van Linguizzetta is gelijk aan dat van Bastia. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Bastia voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.