Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De ruïnes van Aléria

De-ruines-van-Aleria

De geschiedenis van de oude nederzetting Aléria in Oost-Corsica begon toen de Griekse kolonisten er halverwege de 6e eeuw voor Christus een handelspost vestigden. Die post, toen Alalia geheten, was een strategische basis voor handel met andere volken uit Italië en Zuid-Frankrijk.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Een bezoek aan de archeologische vindplaats begint bij het Genuese fort, Fort Matra. Buiten het museum zijn de ruïnes van de Romeinse stad. Links van het Forum is een grote tempel naast 2 portieken en rechts het Praetorium. Dit is het officiële onderkomen van de gouverneur van het eiland. Het ziet eruit als een stad met Romeinse voorzieningen.

GRATIS eBook: met 12 populaire bezienswaardigheden

Een eBook met de 12 meest populaire bezienswaardigheden op Corsica. Inclusief afbeeldingen. Al meer dan 5.000 keer gedownload.

Foto-van-De-ruines-van-Aleria

In de ruïnes van Aléria zie je onder andere de baden, bastions, stoomruimten, stadhuis, forum, tempel en nog veel meer. De bezienswaardigheid bevindt zich bij Fort Matra, telefoonnummer 0495-570092. Dagelijks geopend, behalve op zondag. De ruïnes zijn van half oktober tot half mei gesloten.

De-ruines-van-Aleria-voorbeeld-2

De-ruines-van-Aleria-2

Bomen-en-bloemen-bij-ruines-Aleria