Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Klimmen en raften: voor de stoere vakanties

Corsica staat niet direct bekend om haar rotsklimgebieden en mogelijkheden tot raften. Toch heeft het eiland wel veel mooie en uitdagende kliffen en rotswanden. In de grote en kleine rivieren kan je ideaal raften. In dit artikel vertellen we je meer over deze stoere sporten op Corsica.

Berg-beklimmen-Corsica

Klimmen op Corsica

Er komen in principe 2 soorten gesteente voor, graniet en kalksteen. Beide soorten vragen om verschillende klimtechnieken en stijlen. Tot de favoriete plekken van klimmers behoren Ponte Leccia en Solenzara met Caporalino en Pietralba.

Col-de-Bavella-Corsica

Ook de Col de Bavella met uiteenlopende routes met verschillende zwaarte, zijn erg populair. Tot slot kan je de langste routes in de gebieden van Teghje Liscie en Balagne trotseren.

IJzers-in-de-berg-van-Corsica

Raften in de wilde rivier

Één van de belangrijkste kenmerken van Corsica zijn de grote en kleine rivieren samen met de beken in de dalen van het binnenland. Rafters zijn dol op deze rivieren vanwege het ruige landschap en harde stroming.

Raften is een zeer technische sport en mag daarom niet zomaar uitgevoerd worden. Op het eiland zijn bureaus en gespecialiseerde gidsen die tochten organiseren. Het is aan te raden op met hen op pad te gaan. De tochten lopen qua moeilijkheid uiteen van makkelijk naar erg moeilijk.

Raften-Corsica

De eenvoudige kloven liggen in de rivieren de Vecchio, de Aïtone en de Tavignano. Moeilijkere routes zijn sommige delen van de rivieren de Taravo en de Vacca. Ook de lange afdalingen als de stromen de Negretto, de Sportellu en de Polischello kunnen als lastig worden ervaren.

Heb jij dit wel eens op Corsica gedaan?

Woeste-rivier-raften-Corsica
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

  1. henriette zei:

    Door alle leuke artikelen krijg ik steeds meer zin in onze a.s. vakantie op Corsica. Wij gaan, met mijn zus en zwager, drie weken naar 3 verschillende plekken. Mijn man maakt gebruik van een rolstoel en voor kleine stukjes loopt hij met een rollator. Heeft u nog tips voor ons. We gaan met de auto, dus we willen het hele eiland bekijken.
    Groeten,
    Henriëtte

Laat uw reactie achter

*