Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Col de Bavella

Col-de-Bavella-wegDe toppen van Col de Bavella vormen één van de indrukwekkendste landschappen van Corsica. Deze groep puntige toppen liggen aan de voet van Monte Indudine, dat met 2134 meter het hoogste gebergte van Zuid-Corsica is. De weg over Col de Bavella brengt je langs rotsen die bij zonsondergang rood gloeien en dennenbossen.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

De velden, die in de lente bezaaid zijn met tijmbloemen, bieden je een adembenemend uitzicht over dit bijzondere gebied.

Het gebied heeft veel wandelpaden, waaronder het zuidelijkste deel van de GR20 en de zwaardere bergroute door het gebied zelf. De vele wandelroutes in dit gebied zijn goed aangegeven. Makkelijk leesbare houten borden geven de hoogte en afstand van de tochten aan en er zijn markeringen op rotsen en bomen geschilderd die je de weg wijzen.

Col-de-Bavella-Zuid-Corsica-2

Dennen

Corsicaanse dennen zijn erg hoog en kunnen behoorlijk oud worden. Veel van deze bomen op het eiland zijn 3 of 4 eeuwen oud en sommige hebben zelfs de respectabele leeftijd van 800 jaar bereikt. Vroeger werden dennenstammen gebruikt om schepen te bouwen.

Steentijm

Als de lente komt kleuren de velden langs de wegen en voetpaden roze. Dit zijn de steentijmbloemen die geliefd zijn bij hommels door hun grote hoeveelheid nectar.

Aiguilles de Bavella

Deze ruige, scherpe pieken zijn erg geliefd bij wandelaars en rotsklimmers. Als je het niet zo van hoogten houdt kan je vanaf de D268 genieten van de schoonheid van dit gebied. In dit gebied zul je ook veel roofvogels aantreffen. Als je gelukt hebt loop je misschien een Moeflon tegen het lijf.

Aguilles-de-Bavella

Inspirerend landschap

De streek Bavella is altijd geliefd geweest, zelfs toen toerisme nog alleen voor de rijke bovenlaag was weggelegd. Edward Lear, de Engelse kunstenaar en reiziger, legde de regio vast in deze aquarel uit 1870 met de titel Forest of Bavella.

Praktische informatie

VVV: Office du Tourisme de l’Alta Rocca, Zonza
Telefoonnr: 0495-785633
Openingstijden: mei – oktober
Informatie: Parc Naturel Régional de la Corse, 2 Rue Major Lambroschini, Ajaccio (0495-517910)
Websites: www.parc-corse.org
www.alta-rocca.com
www.ot-portovecchio.com

Notre-Dame-Col-de-Bavella

Col-de-Bavella-Zuid-Corsica