Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Foret d’Aïtone

Foret-d-Aitone-Corsica-uitzicht

Het Foret d’Aïtone heeft de sfeer van een sprookjesbos en ligt in West-Corsica. Het bos is te verkennen over makkelijke, prettige en goed aangegeven wandelpaden. De naam van dit oude bos is afkomstig van het Latijnse woord ‘abies‘, dat spar betekent. Het bos is ongeveer 24 km2 en ligt op 800 – 2000 meter hoogte.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

De genuezen gebruikten het hout voor hun schepen en legden in de 16e eeuw een weg aan om de stammen naar Sagone te vervoeren. Op onze pagina met geschiedenis over Corsica, lees je hier meer over.

Foret-d-Aitone-Corsica-zonlicht

Het bos bestaat vooral uit Corsicaanse dennen, een variant van Pinus nigrus die meer dan 45 meter hoog en 200 jaar oud kan worden. Er zijn ook zeedennen, sparren, beuken en lariksen die de planten, wilde vruchten en paddenstoelen daaronder goed beschermen.

Foret-d-Aitone-Corsica-ingang-bos-bord

In Foret d’Aïtone leven vossen, everzwijnen en moeflons (bekijk meer dieren op Corsica). Ten westen van het bos, op ongeveer 830 meter boven zeeniveau, ligt Evisa. Dit dorp ligt in het midden van kastanjebomen met vruchten van goede kwaliteit. In november wordt hier het beroemde kastanjefestival gehouden. Evisa ligt op de kruising van de wandelpaden Mare a Mare en Mare e Monti. Dit is een goed beginpunt voor excursies.

Foret-d-Aitone-Corsica-uitzicht-met-koe

Zo’n 4 km van Evisa begint het pad naar de Cascades d’Aïtone (3o minuten rijden). Dit is een reeks watervallen in de rivier Aïtone waar je helder water vindt en je lekker in kan zwemmen.

Het Sentier de la Sittelle (betekent: boomklever) is een pad dat begint bij het parkinformatiecentrum van Paesolu d’Aïtone en door het bos loopt over Sentier des Condamnés. Dit is een rond pad dat is genoemd naar de veroordeelden die in de 19e eeuw de bomen omhakten voor brandhout.

Foret-d-Aitone-Corsica-uitzicht-op-de-bergen

Foret-d-Aitone-Corsica-groene-waas

Foret-d-Aitone-Corsica-brug-met-rivier-Aitone