Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Dieren op Corsica

Op Corsica leven veel verschillende dieren. Aan de kust (bijv. Zuid-Corsica) vind je veel aalscholvers en in de bergen zie je de indrukwekkende steenarend en het wilde zwijn. Als je geluk hebt kom je oog in oog met de zeldzame moeflon, die het symbool van het eiland is. Er zijn nog meer dieren, die lees je in dit artikel. 

Dieren-op-Corsica-Moeflon

De moeflon was ooit bijna uitgestorven, maar is sinds 1956 beschermd. Toch zijn er nog steeds slechts 600 moeflons op het eiland. De havik komt veel voor in het Parc Naturel Régional (regionaal park bij Corte). Haviken zijn te herkennen aan hun opvallende gevorkte staart.

De rotsen aan de kust zijn het leefgebied van verschillende zeevogels zoals zeemeeuwen, visarenden en aalscholvers. Verder zie je hier de Griekse landschildpad. Deze schildpad is familie van een soort die op het Europese vasteland is uitgestorven.

Er komen geen gifslangen voor op Corsica, maar wel 2 soorten hagedissen. Dit zijn de Tyrreense muurhagedis en de Bedriaga muurhagedis en de ongevaarlijke esculaapslang. De Middellandse zee is rijk aan vis. Wanneer je gaat snorkelen of duiken kan je genieten van de zaagbaars en bijvoorbeeld zeebrasem. De zee heeft een ander voordeel, want tijdens het diner kan je smakelijke schaaldieren bestellen.

Aalscholvers-op-Corsica

Spechten leven in de bossen van Corsica. Het kan zomaar zo zijn dat je bij je vakantiehuis hun geklop hoort. De kleurige veren vallen op tussen de dennen en andere bomen, een foto maken is zeker aan te raden. Je komt in dit gebied het Corsicaanse hert weer tegen. Die is dankzij een introductieproject zijn er steeds meer.

De steenarend is een indrukwekkende roofvogel die op de hoogste toppen leeft. Met zijn krachtige klauwen vangt hij grote prooien, zoals lammetjes. Een lammergier in de lucht is een bekend gezicht langs de GR20.

Lammergier-Corsica
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

  1. Ellen den Exter zei:

    Leuk artikel over de dieren op Corsica. Wij zijn eerder op Corsica geweest en wilde zwijnen zijn we tegengekomen op onze tochten door het binnenland, een moeflon nog nooit. De landschildpadden hebben we heel vroeger op het strand gezien!

Laat uw reactie achter

*