Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Het weer op Corsica in juli

Wie op vakantie gaat, wil natuurlijk ook mooi weer hebben. Daarom hebben wij dat alvast voor jouw uitgezocht. Corsica staat namelijk het best bekend om de heerlijke temperaturen tijdens de zomermaanden. Het is ook zeker een zonovergoten wereld met warme dagen en bovenal een prachtig blauwe hemel in juli. Toch wil je best wat zekerheid hebben voordat je op vakantie gaat. Daarom gaan wij in op de maand juli!

Het-weer-op-Corsica-in-juli

Waarom juli?

Als je op vakantie gaat is het weer één van de meest belangrijke dingen. Want een vakantie vol regen? Nee, dat willen we natuurlijk niet! Corsica heeft over het algemeen altijd wel lekker weer. Toch is zekerheid het prettigste en daarom raden wij juli aan als beste maand! Juli staat namelijk over het algemeen bekend als een van de beste maanden in het jaar om naar Corsica op vakantie te gaan.

Weer Corsica in juli

De zomer is al even begonnen op Corsica en dat heeft zijn voordelen. Zelfs een wandeling in de hoge bergen is hierdoor nog aangenaam. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden is het heerlijk vertoeven. Dat maakt het dus aangenaam om aan het strand te zitten en niet te heet om nog een ontspannende wandeling in de natuur te maken.

Aangename nachten

In de avond zal de temperatuur aangenaam naar beneden gaan. Met een gemiddelde van 17 graden is het daarom hartstikke lekker op het eiland. Het is nog altijd warmer dan de meeste zomernachten die je in Nederland zult krijgen! Alleen wanneer je in het binnenland zit kan het wel iets meer afkoelen.

Het-weer-op-Corsica-in-juli-strandtent

Verschillen per regio

Zoals misschien al is opgemerkt, kent Corsica een grote diversiteit. Van heerlijke zandstranden tot en met hoge toppen zijn allemaal op hetzelfde eiland te vinden. Daarom moet je rekening houden met regionale temperatuursverschillen tussen de kuststreken en het binnenland. Aan de kust zal het meestal iets warmer zijn met daarbij een lekkere windje, waardoor het warmer is dan in het binnenland van Corsica.

Zon, neerslag en zee temperatuur

In juli kan je rekening houden met maar liefst 12 zon uren! Daar tegenover staan gemiddeld maar 3 dagen neerslag per maand bekend. Dat is pas echt weinig. De kans is zelfs groot dat het de totale vakantie droog blijft. Tot slot is de temperatuur van de zee belangrijk. Want je wilt natuurlijk wel kunnen zwemmen.

In juli heeft de zee een gemiddelde temperatuur van 23 graden. Wist je trouwens al dat deze temperatuur bijna het hoogste punt heeft bereikt? Alleen in augustus is de gemiddelde temperatuur 1 graad hoger. Dat verschil is dus helemaal niet groot.

Wat ons betreft is juli zeker een aanrader voor een vakantie naar het schitterende eiland Corsica als je van warme temperaturen en zon houdt. Daartegenover staat natuurlijk wel dat het een stukje drukker is door de vakantieperiode! Gelukkig is dat geen enkel probleem, want overal zijn schitterende stranden te vinden.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Enigma zei:

    Ik had in elk geval de volle 18 dagen prachtig weer !

Laat uw reactie achter

*