Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Bergen op Corsica

Met vele tientallen bergpieken boven de 2000 meter is Corsica een bijzonder bergachtig eiland. Voor jou is dit goed nieuws. Behalve zinderende stranden en historische steden, heb je namelijk ook prachtige gebergtes om te verkennen. Lees hieronder snel verder over de bergen op Corsica!

Bergen-op-Corsica

De bergen van Corsica

Corsica wordt door de Fransen soms wel “une montagne dans la mer” oftewel “een berg in de zee” genoemd en dat is niet zonder reden. De gemiddelde hoogte op het eiland is maar liefst 568 meter boven zeeniveau!

De hoogste pieken, de 2706 meter hoge Monte Cinto en de 2622 meter hoge Monte Rotondo, zijn forse bergen die een deel van het jaar zelfs met sneeuw bedekt zijn.

Bergen-op-Corsica-Monte-Cinto

Je vindt de bergen overal op Corsica, met uitzondering van een aantal laagvlaktes aan de oostkust. Het uiterste zuiden, hoewel nog altijd erg ruig en rotsachtig, is ook iets minder bergachtig.

Monte-Rotondo-Corsica

Wat betekent dit voor de toerist?

Als toerist heb je dankzij de bergen op Corsica heel wat meer mogelijkheden voor een leuke, gevarieerde vakantie. Denk bijvoorbeeld aan de volgende activiteiten:

 • Wandeltochten door het hooggebergte
 • Verkennen van de klippen per boot
 • Skiën en langlaufen (in de winter)

Berg-de-la-montagne-Corsica

Wandelroutes door de bergen

Een aparte vermelding waard zijn de vele wandelroutes door de Corsicaanse bergen. Deze voeren langs grillige bergpieken, gletsjermeren en bosrijke valleien. Doordat de bergen op Corsica erg hoog zijn heb je bovendien te maken met iets gematigde temperaturen, zelfs in de zomer. Hieronder zetten we enkele bekende Corsicaanse wandelroutes voor je op een rij.

Bergen-op-Corsica-wandeling
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. Wilfried Bracke zei:

  Zijn er op Corsica 2 bergen die “eikedorn” en “mouveretsja” noemen ? Fonetisch geschreven en dus waarschijnlijk niet de juiste schrijfwijze. Vroeger deden de Belgische para’s deze beklimming tijdens hun overlevingstocht.

 2. Leuke informatie. Wij gaan in Mei naar noord Corsica. In Mezzana en in Bergrede.
  Wij zoeken naar info over korte wandelingen/randonnee in die contreien.
  Hebt u info of weet u waar we die info kunnen vinden

 3. Walter HERMANS zei:

  Een wandelroute in de Corsicaanse bergen: “Le sentier de la transhumance ® à CORSICA en 5 jours” – Deze -allerminst lichte; veeleer voor berggeiten!- « promenade » verbindt Calenzana in Balagne met Corscia in de Niolu, passerend langs Bonifatu. – Hiernavolgend de vijf dagetappes: (Jour 1) de Calenzana à Bonifatu – (Jour 2) de Bonifatu à Monte Estremu – (Jour 3) de Monte Estremu au ‘Refuge de Puscaghja’ – (Jour 4) du ‘Refuge de Puscaghja’ à Albertacce et, enfin, (Journée 5) d’Albertacce à Corscia. Enkel voor ‘diehards’! (Men kan natuurlijk ook één dagetappe lopen of een dagetappe heen en terug (af)wandelen in een WE. Het mag U verwonderen hoezeer een blikveld wijzigt al naargelang de richting waarin men haar beloopt.)

 4. Walter HERMANS zei:

  De “Monte d’Oro” (2.389 m) ligt pal in het midden van Corsica en laat zich goed bereiken via weg of trein van Bastia of Ajaccio naar Vizzavona waar men kan overnachten in een hotel of auberge. Prachtig uitzicht! Zie de VIDEO: https://youtu.be/ku-kRNlSiC0

 5. Walter HERMANS zei:

  Bezoekers krijgen een heel mooi (eerste) beeld van Corsica wanneer ze de kleine trein -“la Trinquinette”- nemen van Bastia (bezoek ‘Etang de Biguglia’ aanbevolen, evenals rondrit ‘Cap Corse’ via Saint-Florent). Trein naar Ajaccio tot overstapplaats in ‘Ponte Leccia’ en vervolg naar Calvi (prachtstrand!). Terugkeer naar Corte (overnachting aanbevolen) en doorreizen naar Ajaccio (met prachtstrand in het aangrenzende Porticcio). Wederkeer met het treintje naar Bastia (4u) in een dag. Vertrekken vanuit Ajaccio kan natuurlijk even zo goed.

 6. Walter HERMANS zei:

  HALTE houden op het treintraject ‘Ajaccio – Bastia’ in het 900 meter hoog gelegen bergdorp VIZZAVONA, uitgerust met de nodige toeristische overnachtingsmogelijkheden, laat een geoefende wandelaar toe om via een inspannende volledige dagwandeling (Vroeg vertrekken vanwege de warmte wordt sterk aangeraden!) de pal centraal gelegen, 2.389 meter hoge, (driehoekigvormige) “Monte d’Oro” te bestijgen. Vanop de top krijgt men bij helder weer een prachtig uitzicht over midden-Corsica en de Middellandse Zee welke Kalliste -‘Het allermooiste (eiland)!’- aan weerszijden omringt. Reken op een uitbreiding van de treinreis met 3 tot 4 dagen.

 7. Walter HERMANS zei:

  Een auto huren om Asco en Haut-Asco te bezoeken wordt aanbevolen.(Vertrek in Ponte Leccia.) Eerste stop na Asco (op +/- 1.100 m hoogte). Het riviertje Manica volgen tot aan een splitsing en terugkeren. Doorrijden tot net voor Haut-Asco en wandelen tot aan de samenvloeiing van de riviertjes Tighiettu en Vaientina. Terugkeren. In Haut-Asco de ‘Cirque de Triumbolaci’ bewandelen tot aan de brug over het riviertje Tighiettu. Terugkeren. Voorzie 1 tot 2 dagen verblijfstijd al naargelang een overnachting in Haut-Asco of in Asco. Liften is een optie.

 8. Walter HERMANS zei:

  Vanuit CORTE een dagwandeling (heen en terug) ondernemen doorheen de vallei van het riviertje Tavignano. Tevens een andere dag het busje nemen naar de Bergerie in de Restonica vallei. Wandeling tot ’Lac de Nino’. Voorzie, inclusief een bezoek aan Corte, een verblijfstijd van drie dagen (extra).

 9. Walter HERMANS zei:

  HAUT-ASCO: volg eerst (+/-) de skilift en vervolg dan langs de voet van de ‘Pic de Cube’ tot aan de rand van de “Cirque de la Solitude” / (= “I Cascetoni”) -NIET betreden!-, tot aan de voet van de berg, de ‘Punta Minuta’. Prachtig uitzicht op de “koningingenberg” ‘Paglia Orba’ (2.525 m.) en “Gat-berg” de ‘Capu Tafignatu’ (2.300 m.)

 10. Walter HERMANS zei:

  NOOT: Indien (het) liften naar Asco en‘Haut-Asco’ niet lukt, dan wordt een TAXi-rit heen-en-terug aanbevolen!

 11. Walter HERMANS zei:

  Walter HERMANS
  Een andere memorabele lange dagtocht is vertrekken in Solenzara (e badplaats gelegen aan de oostkust van Corsica) reizend (fietsend?) doorheen de smalle gelijknamige vallei naar het ‘ Massief van de Bavella ‘ van waaruit men de ‘Monte Incudine’ -2.134 m hoog- (al wandelend) kan beklimmen. Geniet op de top van een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee en op het heuvelende en bergachtige Zuid-Corsica. Voorzie voldoende tijd voor de terugtocht. (De ‘Col de Bavella’ reikt 1.234 m hoog. Stijgingspercentage <5%.)

Laat uw reactie achter

*