Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Weer op Corsica in augustus

In de kustgebieden kan je als vakantieganger genieten van het warme weer op Corsica in augustus dankzij het typische middellandse zeeklimaat.

Weer-op-Corsica-in-augustus

Zomers genieten met zonnig weer op Corsica in augustus

Op Corsica geniet je van een lange en warme augustusmaand met een gemiddelde temperatuur van 27 °C. Omdat de zomers over het algemeen droog zijn, bedraagt het aantal zonuren ook in deze maand nog 10 uren per dag. Alleen in juli mag je meer verwachten. In augustus bereikt het zeewater ook de hoogste temperatuur met gemiddelde 24 graden °C. Ideale omstandigheden voor wie op zoek is naar de zon en aangenaam zomerse temperaturen.

De zonzekerheid in augustus is vergelijkbaar met die in juli en de UV-index ligt dan tussen een waarde van 6 en 8. Een goede reden om een goede bescherming te gebruiken tegen verbranding. Het aantal dagen dat er gemiddeld een beetje regen valt in augustus is beperkt tot 5, dus de kans is groot dat het tijdens jouw vakantie de hele periode droog blijft.

Corsica heeft ook een andere kant

Het waait bijna altijd op het eiland en dat heeft gevolgen voor de temperatuur. Als in augustus de Maestrale waait, kun je een heerlijk koel briesje verwachten aan de kust. Op zulke momenten kan je er ook voor kiezen om actief zijn tijdens je vakantie.

Voor de vakantieganger die het hele eiland gaat verkennen, is het belangrijk om de kledingkeuze daarop af te stemmen. Er zijn grote hoogteverschillen op het eiland, waardoor ook in augustus de temperatuurverschillen enorm kunnen zijn. Op sommige plaatsen kan je zelfs in deze mooie zomermaand nog sneeuw en ijs aantreffen.

Bij een wandeling is het wel handig om daarop gekleed te zijn. Laat je ter plaatse informeren wat je kan verwachten op de vele mooie wandelroutes die het eiland rijk is. Het dichtbeboste centrum van het eiland zou je anders voor een grote verassing kunnen doen staan.

Het is dus over het algemeen zonnig en droog op Corsica. Wanneer je op zoek bent naar de ideale vakantiebestemming in de zon, is dit eiland zeker een aanrader.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*