Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Corsica in Frankrijk is de ideale mediterrane vakantiebestemming

Veel mensen die een mediterrane vakantie plannen zullen Corsica (in Frankrijk) zeker overwegen. Wij vinden Corsica zelfs één van de beste, zo niet de beste bestemming in het Middellandse Zeegebied. In dit artikel vind je antwoorden op de wat, waar, wanneer en waarom vragen omtrent dit prachtige eiland.

Corsica-in-Frankrijk-is-de-ideale-mediterrane-vakantiebestemming
Wat heeft Corsica te bieden?

Corsica biedt een prima combinatie van cultuur en natuur. Zo vind je aan zee schilderachtige steden met Genuese citadels zoals in Calvi en Bonifacio. Verder in het binnenland kom je in middeleeuwse dorpjes waar de tijd op een goede manier heeft stilgestaan. Natuurliefhebbers kunnen terecht in het Parc naturel régional de Corse dat bijna de helft van het eiland beslaat. Van grillige bergpieken tot uitgestrekte kastanjebossen en een ruige maar rotsachtige kust, Corsica heeft het allemaal.

Waar ligt Corsica?

Corsica ligt in het westelijk deel van de Middellandse Zee op 170 km van de Franse en 440 km van de Spaanse kust. Ook ligt het meteen boven het Italiaanse eiland Sardinië en op 82 km van het Italiaanse vasteland. Hierdoor is Corsica erg eenvoudig en snel per veerboot te bereiken.

Inclusief overtocht is het vanaf Utrecht ongeveer 1.500 km en vanaf Parijs iets meer dan 1.100 km. Hiermee is Corsica heel wat beter met de eigen auto te doen dan de meeste andere mediterrane bestemmingen.

Bergen-op-Corsica-in-Frankrijk

Wanneer Corsica bezoeken?

Voor de meeste vakantiegangers is de tweede helft van de lente of de zomer een ideale periode om Corsica te bezoeken. Het regent dan nauwelijks, terwijl de temperaturen aangenaam warm zijn. Af en toe voert de mistral wind verfrissende koude lucht aan zodat het niet te heet wordt.

Ook in het najaar en tijdens de winter met besneeuwde bergtoppen, is er op Corsica echter genoeg te zien en te doen voor een vakantie die je niet snel zult vergeten.

Kathedraal-in-Ajaccio-op-Corsica-in-Frankrijk

Waarom Corsica bezoeken?

Een veelzijdig mediterraan eiland dat goed vanuit Nederland te bereiken is en over een uitstekend klimaat beschikt, beter kan het toch bijna niet? Als we je dan ook nog vertellen dat Corsica in tegenstelling tot andere eilanden minder massatoerisme heeft, wordt een vakantie plannen wel heel verleidelijk.

Geïnteresseerd in wat Corsica in Frankrijk te bieden heeft? Lees dan gerust verder op deze website of kijk alvast naar de vele accommodaties die we voor je op een rijtje hebben gezet!
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*