Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Parc Naturel de la Corse

Parc-Naturel-de-la-Corse

Met een oppervlakte van ongeveer 3300km2 en 143 plaatsen neemt Parc Naturel de la Corse bijna tweederde van Corsica in. Je vindt er de toppen van Monte Cinto, Rotondo, d’Oro, Renoso en Incudine, de Aiguilles de Bavella en het Massif de l’Ospédale.

ZOEK ACCOMMODATIES IN DE BUURT

Het park is opgericht in 1972 om de economie in de bergen te ondersteunen en de natuurlijke wonderen van Corsica te beschermen. Voorbeelden van de natuurlijke wonderen zijn de bossen (Foret d’Aïtone, Valdu-Niellu, Vizzavona, Bavella en Ospédale), de ruige kloven (Spelunca, Gorges de la Restonica en l’Asco), Calanques de Piana en meren als Creno en Nino. Het park wordt gekruisd door allerlei belangrijke wandelpaden, zoals de GR20.

Tradities en natuur

Het Parc Naturel de la Corse is niet alleen opgericht ter bescherming van de flora en fauna op Corsica, maar ook om de traditionele activiteiten in de heuvel- en berggebieden te behouden. De meeste bewoners van het park zijn mensen die onderdeel zijn van een familie dat er al eeuwenlang woont en werkt. Zij hebben bijgedragen aan de geschiedenis van het eiland.

Parc-Naturel-de-la-Corse-bergen

De kurkeik

Dit is één van de meest voorkomende boomsoorten van Corsica en wordt beschermd in het park.

Gorges de l’Asco

Dit is een prachtig voorbeeld van de vele diepe kloven die zijn gevormd door de rivieren van het Corsicaanse binnenland naar zee.

Parc-Naturel-de-la-Corse-stad-in-de-bergen

De ezel

Ezels worden veel ingezet door de lokale bevolking. Het is één van de vele tamme en halftamme dieren op het eiland. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de economie in de bergen.

Parc-Naturel-de-la-Corse-op-de-kaart

Parc-Naturel-de-la-Corse-afgelegen-vrachtwagens

Parc-Naturel-de-la-Corse-bergen-2