Met de eigen auto naar Corsica

Hoewel Corsica een eiland is, kiezen veel vakantiegangers er toch voor de eigen auto mee te nemen. Hoewel dit zeker een aantal voordelen biedt, staat daar wel een flinke reis tegenover. In dit artikel zetten we daarom voor je op een rijtje waar je aan moet denken als je met de auto naar Corsica wilt.

Met-de-eigen-auto-naar-Corsica

ZOEK VEERBOOT NAAR CORSICA

De voordelen van de eigen auto

De eigen auto mee naar Corsica biedt ten eerste natuurlijk vele voordelen. Hieronder de belangrijkste:

 • Je hebt meer vrijheid je eigen rondreis samen te stellen
 • Je kunt plaatsen bezoeken die onbereikbaar zijn met het openbaar vervoer
 • Je bent sneller op bestemming dan met de trein of bus
 • Het is goedkoper dan een auto huren op Corsica

Vanuit Nederland zijn er 2 hoofdroutes naar Corsica, namelijk de Frankrijk-route en de Italië-route.

De Frankrijk-route

De Frankrijk-route is de populairste route om Corsica te bereiken. Deze gaat via België en eventueel Luxemburg tot aan Dijon. Vanaf daar kan je verder rijden tot aan de Franse kust. Vanaf Marseille, Toulon of Nice kun je vervolgens de veerboot nemen naar Corsica. Deze route is vooral aan te raden wanneer je bestemming het westen van Corsica is.

Gerekend vanaf Utrecht is het via deze route inclusief overtocht 1.553 km tot aan Ajaccio, 1.607 km tot aan Bastia en 1.683 km tot aan Bonifacio in Zuid-Corsica. Neem je de nachtboot houdt dan rekening met een totale reistijd van 20 tot 24 uur.

De Italië-route

Een andere populaire route is via Duitsland, Zwitserland en Italië. Omdat deze route door de Alpen gaat, is de reis voor de bestuurder vermoeiender dan door het dal van de Rhône in Frankrijk. Dit wordt weer gecompenseerd door een prachtig uitzicht onderweg. Vanaf Italiaanse havens zoals Vado Ligure, Genua of Livorno kun je vervolgens de veerboot naar Corsica nemen.

Eigen-auto-Mini-Cooper-bergen-van-Corsica

Vanaf Utrecht is het via Italië 1.602 km tot aan Ajaccio, 1.431 tot aan Bastia en 1.602 tot aan Bonifacio. Behalve voor bestemmingen aan de westkust van Corsica is deze route dus sneller, waarbij de veerboot vanaf het Italiaanse vasteland ook minder tijd nodig heeft. Denk aan een totale reisduur van tussen de 17 en 21 uur.

Goed voorbereid met de auto naar Corsica

Natuurlijk is het verstandig om een goede voorbereiding te treffen, voordat je naar Corsica vertrekt. Geef je auto daarom nog een goede onderhoudsbeurt voor vertrek en controleer daarnaast ook even de dekking van je autoverzekering. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan als je pech onderweg hebt.

De veerboot

Je moet wel in je achterhoofd houden dat de snelste route niet altijd de goedkoopste hoeft te zijn. Een grote factor van belang is hierbij de prijs van de veerboot. Kijk voor meer informatie hierover op onze pagina over de overtocht naar Corsica.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. Guillemyn Gaby zei

  Hoi Marvin
  Volgend jaar wil ik naar Corsica met de camper eind augustus tot eind september.
  Ik zou willen vertrekken via livarno en terugkeren via Nice of Marseille.Mijn vraag is hoe boek ik de Ferry heen en terug?
  Beste groetjes,Guillemyn.

 2. Hoi Guillemyn,

  Heb je onze pagina – http://www.corsicavakantieinfo.nl/veerboot/ – al gezien? Daar staan praktische tips maar ook een zoekfunctie van Directferries. Dan kan je zoeken naar je gewenste afvaart en aankomst.

  Gr Marvin

 3. Gillis Peeters zei

  Wij gaan naar Corsica met een caravan. We zijn op zoek naar de snelste en betaalbare overtocht naar Corsica. We denken zelf nu aan de ov er steek vanuit Livorno. Welke Ferry beveelt u aan. We denken ook aan de mogelijkheid om terug via Nice te gaan.

Laat uw reactie achter

*