Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Camping Sagone op Corsica

Corsica kent meer dan 200 campings en hierdoor kan het lastig zijn een keuze te maken. Dit is waarom we op deze website af en toe aandacht besteden aan een camping waarvan wij vinden dat deze je als toerist net even iets meer biedt. Dit keer behandelen we Camping Sagone.

Camping-Sagone-op-Corsica

Camping Sagone aan de westkust van Corsica

Camping Sagone is een middelgrote camping omgeven door olijfbomen vlakbij het historische plaatsje Sagone, ongeveer 40 kilometer ten noorden van de Corsicaanse hoofdstad Ajaccio. Je kunt hier vanzelfsprekend je eigen tent opzetten, maar als je iets meer comfort wilt kun je ook overnachten in een van de vele bungalows die op het terrein staan. Je kan via de website een bungalow (bungalow tent) huren. De camping is ook nog eens niet te duur.

Huisje-op-Camping-Sagone

Voorzieningen op de camping

Camping Sagone biedt alle moderne voorzieningen die je maar kunt wensen. Denk dan aan een zwembad, een wasserette, een supermarkt en zelfs autoverhuur. Verder worden er ook activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Houd je wel van een sportieve vakantie? Dan kun je hier onder meer kanoën, mountainbiken, wandelen, rotsklimmen, duiken, snorkelen, voetballen, danslessen nemen en nog veel meer!

Camping-Sagone-tent

Wat is er in de omgeving te zien?

Een belangrijke reden om voor Camping Sagone te kiezen zijn de talloze bezienswaardigheden in de directe omgeving. De meeste zijn binnen een half uur te bereiken, terwijl sommige zelfs op loopafstand liggen. We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rij:

  • Een kilometer lang strand met aanlegsteigers voor boten.
  • De ruïnes van een oude kathedraal en een Genuese toren.
  • De pittoreske, middeleeuwse bergdorpjes Vico en Coggia.
  • De Calanques de Piana, enkele forse rotsformaties aan de kust.
  • Het beroemde Scandola-reservaat iets verder naar het noorden.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. graumans j zei:

    Heeft U ook naturisme ?

  2. Ja

Laat uw reactie achter

*