Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Bravone

BravoneEen uitgestrekt strand en de schitterende Tyrreense Zee maken van Bravone, soms Marine de Bravone genoemd, een aangename vakantiebestemming. Tel er ook nog warme, zonnige zomers en talloze leuke attracties bij op, en je zult begrijpen waarom we dit kleine plaatsje aan de oostkust van Corsica zonder meer kunnen aanbevelen. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via  Bastia, naar Bravone via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN BRAVONE
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat

Geschiedenis

De laagvlakte waar Bravone op ligt kent een rijk verleden. Zo werd het lang voor het begin van de jaartelling al bezocht door de Feniciërs, de Grieken en de Etrusken. De Romeinen namen het vervolgens in de 3e eeuw voor Christus in. In de omgeving zijn vandaag de dag nog altijd overblijfselen uit die tijd te vinden.

Na de Romeinen volgde echter een lange periode waarin de vlakte nauwelijks bewoond was. Dit kwam door de moerassen, malaria en piraterij. Pas in de tweede helft van de 20e eeuw ontstonden er aan de kust kleine, op het toerisme gerichte plaatsen. Bravone, vernoemd naar de beek die hier in zee uitkomt, ontstond ook in deze tijd.

Bravone bezienswaardigheden

Bravone is in de eerste plaats een vakantieoord met een veel accommodaties, een aantal winkeltjes en restaurants. Meteen aan het strand kun je genieten van de zon, terwijl zwemmen en snorkelen ook tot de mogelijkheden behoort. Ben je wat avontuurlijker ingesteld, dan kun je al duikend koraalriffen, kleurrijke vissen en oude scheepswrakken bekijken.

Houd je van wandelen, dan is het aan te raden het uitgestrekte bos ten zuiden van Bravone te bezoeken. Er zijn hier talrijke wandelpaden. De beek volgen door de weilanden en velden met citrusbomen is ook een goede optie.

Voor uitstapjes in de buurt zit je in Bravone tenslotte ook goed. In Linguizzetta, iets de bergen in, kun je namelijk een historisch dorpje bezoeken met een kleine barokke kerk. Nog historischer is Aléria iets naar het zuiden. Hier zijn de ruïnes te bekijken van wat eens de Romeinse hoofdstad van het eiland was.

Strand bij Bravone

Bravone-strand

Praktische informatie

Aantal inwoners: 40
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Bastia-Poretta (45 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (62 km)

Klimaat

Het klimaat van Bravone is gelijk aan dat van Bastia. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Bastia voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.