Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Agriturismo op Corsica, heerlijk genieten van het platteland

Een hotel in een schilderachtige stad, een camping aan zee of een knus vakantiehuisje in de bossen, het zijn slechts enkele van de vele accommodaties op Corsica. Lijkt het je juist leuk om te overnachten op een echte Corsicaanse boerderij? Dan is agriturismo op Corsica wat voor jou.

Agriturismo-Corsica

Agriturismo is Italiaans voor overnachten op een authentieke boerderij. Ook op Corisca wordt deze vorm van plattelandstoerisme steeds populairder.

Wat is agriturismo?

Bij agriturismo overnacht je op een boerderij die in de eerste plaats nog echt dienst doet als een agrarisch bedrijf. De eigenaar heeft dan vaak één, maar soms ook enkele kamers of appartementen voor toeristen beschikbaar gesteld. Doordat agriturismi (meervoud van augriturismo) vaak middenin landbouwgebieden gelegen zijn, ervaar je Corsica zo op een totaal andere wijze!

De term agriturismo is over komen waaien uit Italië en wordt gebruikt om zowel de vorm van toerisme als een boerderij waar agriturismo mogelijk is te omschrijven.

Agriturismo-Corsica-accommodatie

Waarom overnachten op een agriturismo?

Op een agriturismo zit je vaak wat verder bij de toeristische trekpleisters vandaan. Toch zijn er een aantal pluspunten die het overnachten op een Corsicaanse boerderij bijzonder aantrekkelijk maken.

  • Je maakt echt kennis met de Corsicaanse manier van leven
  • Je verblijft in een rustige omgeving zonder toeristische drukte
  • Je kunt alles leren over het werk op een Corsicaanse boerderij

Houd er wel rekening mee dat, wil je overnachten op een agriturismo, een auto eigenlijk noodzakelijk is. De boerderijen liggen in de meeste gevallen namelijk ver buiten de grotere plaatsen.

Als je dus niet met je eigen auto naar Corsica rijdt, overweeg dan een auto te huren of te kijken naar een Fly & Drive waar een huurauto bij de vlucht inbegrepen zit.

Agriturismo-Corsica-zwembad
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Esther zei:

    Welk agriturismo is degene van de foto’s ?

Laat uw reactie achter

*