Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Fly & Drive naar Corsica

De indrukwekkende natuurparken en de afgelegen, schilderachtige stadjes van Corsica moet je echt met de auto bezoeken. Geen zin om alles zelf te regelen? Dan is een fly drive echt iets voor jou. Dit is een reis waar bij de vlucht  een huurauto zit inbegrepen. Zo kun je het eiland helemaal vrij verkennen zonder dat je ergens aan vast zit!

Fly drive vakanties zijn momenteel mogelijk bij verschillende erkende Nederlandse aanbieders. Je kunt hieronder bij elk van de aanbieders op “Bekijk nu” klikken voor meer informatie.

Tui-170x60 Tui Bekijk nu Kras-logo Kras Bekijk nu
Fly drive Corscia - De Jong Intra De Jong Intra Bekijk nu Pharos-reizen-ANWB-logo Pharos reizen Bekijk nu

 

Fly drive Corsica, de voordelen op een rijtje

Behalve dat je zelf niet naar Corsica hoeft te rijden kent een fly drive nog een aantal andere voordelen. Zo hoef je bij aankomst op het vliegveld namelijk niet bang te zijn dat de meeste geschikte of zelfs alle auto’s al verhuurd zijn. Ook kom je niet voor plotselinge verrassingen te staan, zoals een veel hogere prijs dan je rekening mee had gehouden.

De auto die je van tevoren samen met de vlucht boekt en betaalt staat namelijk meteen bij aankomst op één van de vliegvelden van Corsica al voor je klaar.

Fly-drive-Corsica

Vakantie Corsica fly drive, een paar tips?

Hoewel een fly drive zeker voor veel gemak zorgt, zijn er toch een aantal dingen waar je op moet letten. Kies bijvoorbeeld de juiste auto. Denk dan niet alleen aan genoeg ruimte voor je al bagage, maar ook aan airconditioning voor als je Corsica in de zomer bezoekt. Verder is het plannen van een globale route ook niet onbelangrijk. Houd er rekening mee dat je door het ruige, bergachtige landschap vaak niet heel hard kunt rijden en reistijden dus langer kunnen zijn dan ze op de kaart lijken.

Hoewel enkel een rijbewijs nodig is om te mogen rijden op Corsica, kan het verder geen kwaad de Franse verkeersregels van te voren even goed te bekijken. Zo is het sinds 2012 in Frankrijk verplicht een alcoholtest in de auto te hebben. Vergeet tenslotte wat je verzekering betreft ook niet van te voren even door te nemen wat er wel en niet meeverzekerd wordt. Een goede voorbereiding is belangrijk en hoeft niet veel tijd te kosten.

Verken het prachtige Corsica met de auto

Nadat alles eenmaal geregeld is houdt niets je meer tegen optimaal te genieten van al het moois dat Corsica te bieden heeft. Lees op deze website gerust verder over de talloze pittoreske stadjes en het grillige natuurlijke landschap. Zo vind je in bijvoorbeeld Ajaccio en Bastia schilderachtige straatjes en overblijfselen van de door Genuanen gebouwde verdedigingswerken.

In het binnenland zijn het weer de op bergtoppen gelegen dorpjes zoals Corte die je verwelkomen. Ook de uitgestrekte natuurparken in het ruige binnenland, de rotsachtige klippen aan de westkust en de schitterende kustlijn rond het hele eiland mogen natuurlijk niet gemist worden.

Tenslotte kun je met de auto nog op zoek gaan naar de meest afgelegen baaien van Corsica om zo het hele strand voor je zelf te hebben.

Verken-Corsica-met-de-auto

Vragen?

Heb je nog vragen of weet je niet zeker welke fly drive je moet kiezen? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!