Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Weersverwachting op Corsica

Voordat je op vakantie gaat, kijk je natuurlijk altijd even wat voor weer je kunt verwachten. In dit artikel hebben we daarom de belangrijkste punten over de weersverwachting op Corsica voor je op een rijtje gezet. Ook lees je waar op deze website je meer informatie over het actuele weer kunt vinden.
Weersverwachting-op-Corsica-meer-met-bomen

Het klimaat van Corsica

Corsica heeft een gematigd mediterraan klimaat met warme en droge zomers. Bezoek je het eiland tijdens de zomermaanden, dan kun je dus vrijwel altijd zonnig weer met hoge temperaturen verwachten. Het voor- en najaar zijn iets koeler met af en toe een regenbui, terwijl de winters juist vrij koud en regenachtig zijn. Op onze pagina over het weer en klimaat lees je meer over de verschillende seizoenen en enkele regionale verschillen. Het binnenland van Corsica kent bijvoorbeeld strengere winters en hetere zomers dan de kust.

Actuele weersverwachting

Ben je juist op zoek naar de actuele weersverwachting op Corsica? Dan kun je in de rechterkolom op deze website altijd een verwachting voor de komende 3 dagen vinden. Op de pagina’s met de verschillende bestemmingen op Corsica kun je voor de grotere plaatsen ook het actuele weer ter plaatse bekijken.

De beste tijd om Corsica te bezoeken

De beste tijd om Corsica te bezoeken is tenslotte van april tot en met oktober. Lig je graag op een zonovergoten strand? Bezoek het eiland dan in juli, augustus of september. Voor een vakantie met meer activiteiten zijn ook het voorjaar of oktober met iets lagere temperaturen prima geschikt.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*