Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Vliegveld Poretta Bastia tweede luchthaven van Corsica

Vliegveld Poretta ligt niet ver van Bastia en is door de ligging een goede uitvalsbasis om Corsica te ontdekken. Het vliegveld heeft haar sporen verdiend in de lokale geschiedenis. Het werd gebruikt als uitvalsbasis door de Amerikanen in de 2e wereldoorlog. In die tijd heeft de luchthaven een goede naam opgebouwd. Bekijk ook onze vliegticketspagina voor meer informatie en prijzen. 

Vliegveld-Bastia-Poretta

Aangepast aan de wensen van deze tijd en nu gericht op vluchten voor toeristen in het noordoosten van Corsica. Airport Bastia Poretta is inmiddels uitgegroeid tot de tweede luchthaven van Corsica. Ze moet alleen nog het vliegveld van Ajaccio voor zich dulden. Hoewel gesproken wordt over de luchthaven van Bastia, ligt het vliegveld dichter bij de plaats Lucciana. De stad Bastia ligt op 22 kilometer afstand.

Vliegveld-Bastia-Poretta-vliegbaan

Bus- en treinverbindingen naar andere plaatsen

Vanuit Poretta ligt het hele eiland Corsica voor je open. Een pendelbus rijdt elke dag verschillende keren vanaf het vliegveld naar Bastia. Vanaf dit treinstation kun je jouw reis vervolgen naar andere bekende plaatsen als Calvi in het noordwesten en Porto Vecchio in het zuiden.

De stad Ajaccio ligt op ongeveer 150 kilometer van Bastia. Omdat luchthaven Bastia met ongeveer 1.5 miljoen passagiers per jaar een belangrijke aanvliegroute is, heeft het vliegveld ook een aantal belangrijke faciliteiten. Om wat te eten en te drinken en even te ontspannen voordat je in het vliegtuig stapt, kun je terecht in één van de 2 cafés. Er worden eenvoudige maaltijden geserveerd.

Vliegveld-Bastia-Poretta-vanuit-vertrekhal

Informatiebalie in centrale hal

Poretta heeft geen taxfree shops maar na de paspoortcontrole vind je een tijdschriftenwinkel met een goed aanbod van binnen- en buitenlandse magazines, boeken en kleine drogisterij artikelen. Om met een souvenir van Corsica thuis te komen, kun je een kijkje nemen in één van de 2 souvenirwinkels.

Voor meer informatie over de aankomst- en vertrektijden van de vliegtuigen en de openingstijden van de winkels helpen de medewerkers van de informatiebalie je graag op weg. Deze informatiebalie staat centraal in de terminal. Op een informatiebord staat informatie over het openbaar vervoer van en naar de luchthaven, huurauto’s en de toeristische attracties.

In de centrale hal zijn er mogelijkheden om te bellen. Ook kun je gratis gebruik maken van het wifi-netwerk, is er een geldautomaat en drankautomaat. Met problemen kun je terecht bij de EHBO-post. Voor mensen met een handicap is het vliegveld goed uitgerust. Je kunt gebruik maken van liften en aangepaste toiletten. Ook zijn er gehandicapten parkeerplaatsen voor de terminal.

Vliegveld-Bastia-Poretta-zijaanzicht

Keuze uit vliegtuigmaatschappijen

Verschillende vliegtuigmaatschappijen brengen je naar de luchthaven Bastia. Tickets kunnen geboekt worden bij Air France, Air Corsica, Hop, Lufthansa, Brussels Airlines en Luxair. Door de centrale ligging en het grote aanbod van luchtvaartmaatschappijen is vliegveld Bastia een goede keuze om te vliegen naar Corsica.

Vliegveld-Bastia-Poretta-monument-tweede-wereldoorlog

 
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*