Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Vind de goedkoopste overtocht naar Corsica

Als je de veerboot naar Corsica neemt, dan zal de overtocht één van de grotere uitgaven tijdens je vakantie zijn. Het loont zich dus er even voor te gaan zitten om de goedkoopst mogelijke datum en route te vinden. In dit artikel helpen we je op weg met een aantal tips.

Vind-de-goedkoopste-overtocht-naar-Corsica

Bekijk de verschillende opties

Er zijn heel wat mogelijkheden om de veerboot naar Corsica te nemen (hier vind je een compleet overzicht). Vanaf het Franse vasteland kun je kiezen om te vertrekken vanuit Marseille, Toulon of Nice. Vanuit Italië kun je de veerboot nemen in Savona (Vado Ligure), Genua, Livorno en Piombino.

Vanaf alle genoemde havens op het vasteland gaan er veerboten naar Bastia, maar de andere bestemmingen op Corsica kunnen lastiger te bereiken zijn. Naar Calvi gaan er bijvoorbeeld enkel veerboten vanaf Nice en Vado Ligure.

Verder zijn er ook nog eens 4 verschillende veerbootmaatschappijen om uit te kiezen, namelijk Corsica Ferries, SNCM, La Méridionale en Moby Lines.

Je merkt het al, het wordt even wat zoekwerk de goedkoopste overtocht naar Corsica te vinden. Op onze pagina over de veerboot kun je de exacte prijzen berekenen en met elkaar vergelijken.

Corsica-Ferries-in-haven

Tip!

Soms ben je goedkoper uit om door te rijden naar een andere vertrekhaven. Dit geldt ook na aankomst op Corsica. Stel je bestemming ligt dichtbij Porto-Vecchio maar de overtocht naar Bastia is veel goedkoper, dan kun je dus overwegen de veerboot naar Bastia te nemen en op het eiland nog verder door te rijden.

Boek ruim van tevoren

Op tijd reserveren is belangrijk, want anders loop je de kans dat de veerboot vol is of dat er alleen erg prijzige hutten beschikbaar zijn. Rijd dus niet op goed geluk naar Zuid-Frankrijk of Italië, maar boek de veerboot zodra je weet wanneer je naar Corsica wilt.

Corsica-ferry-met-vuurwerk

De nachtboot, een aanrader

Tenslotte willen we je nog wijzen op de nachtboot. Deze kunt je nemen vanaf Marseille, Toulon en Genua. Het grote voordeel is dat je een nacht in een hotel uitspaart en ‘s ochtends vroeg goed uitgerust op Corsica staat. Zo kun je meteen volop van je vakantie beginnen te genieten!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*