Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Rustige campings op Corsica, om heerlijk te genieten

Corsica is een eiland met eindeloze kampeermogelijkheden. Toch, aan de bekende stranden en dichtbij de grotere plaatsen ben je meestal niet de enige toerist. Hieronder geven we je daarom een overzicht van rustige campings in de verschillende delen van Corsica. Voor als je gewoon wilt genieten zonder al teveel drukte.

Rustige-campings-op-Corsica-om-heerlijk-te-genieten

La Pietra (Noord-Corsica)

Camping La Pietra ligt in de diepe vallei van Pietracorbara, op het schiereiland Cap Corse in het noordoosten van Corsica. De camping is ruim opgezet, schoon en heeft een klein zwembad. Doordat de standplaatsen door heggen van elkaar gescheiden zijn vind je er ook veel privacy. De omgeving bestaat uit weilanden, agrarische dorpjes en een klein strand op loopafstand.

Bastia, de tweede stad van het eiland waar onder meer de veerboot aankomt, ligt tenslotte dicht genoeg bij om af en toe een kijkje te nemen.

Le Torraccia (West-Corsica)

Ben je een echte natuurliefhebber, dan is Le Torraccia een aanrader. Deze kleine camping ligt aan de westkust van Corsica bij het plaatsje Cargèse. De omgeving bestaat uit weilanden en akkers aan de ene kant en bossen aan de andere kant.

Na een korte wandeling ben je ook zo bij het strand.Iets naar het noorden beginnen de Calanques de Piana, enkele zeer indrukwekkende rotsformaties. Het dorpje Piana zelf is ook erg mooi om op je gemak even doorheen te slenteren.

Les Eucalyptus (Oost-Corsica)

Zoek je een rustige camping aan de oostkust van Corsica, dan biedt Les Eucalyptus uitkomst. Dit is een van de best beoordeelde campings van het eiland en je vindt er dan dan ook ruime standplaatsen en uitstekende, schone voorzieningen.

Camping Les Eucalyptus ligt aan een kilometerslang zandstrand waardoor je altijd moeiteloos een rustig plekje kunt vinden. Winkels, restaurants en een kleine jachthaven vind je in Solenzara, iets meer dan een kilometer naar het zuiden.

La Pomposa (Zuid-Corsica)

In tegenstelling tot de hierboven genoemde campings, ligt La Pomposa niet direct aan de kust. In plaats daarvan ligt de camping verscholen tussen de bossen ten noorden van Bonifacio. Je zult hier geen drukke restaurants en toeristenmassa’s aantreffen, maar wel uitgestrekte bossen en veel rust.

Toch ligt de camping dicht genoeg bij Bonifacio, de klippen aan de kust en het strand voor leuke uitstapjes. Het Aéroport Figari-Sud Corse is ook niet ver weg.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Hans de Koning zei:

    Uit de tekst lijkt het alsof “La Torraccia” aan het strand ligt. Dat is relatief: de wandeling naar het strand neemt 20 minuten bergaf, terug kost 30 minuten en dan is er van het effect van een verfrissende duik weinig over.
    Ook de rust is relatief; de camping ligt direct aan de D81, de doorgaande weg van Cargèse naar het noorden, maar die is zelfs in het hoogseizoen niet echt druk, zeker ‘s-nachts niet.

Laat uw reactie achter

*