Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Vliegveld Figari valt op door gunstige ligging in het zuiden

Figari is het vliegveld voor het zuiden van Corsica. Met name in het vakantieseizoen wordt dit vliegveld door toeristen gebruikt om naar de bekende plaats Porto-Vecchio te gaan. Bekijk ook onze vliegticketspagina voor meer informatie en prijzen. 

Vliegtuig-vertrek-Figari-Vliegveld
Figari ligt op 15 kilometer afstand van Porto-Vecchio

Figari Sud Corse heet het vliegveld in de volksmond van de Fransen. Het vliegveld ligt erg gunstig ten opzichte van de toeristische centra in het zuiden van Corsica. Binnen de gemeentegrenzen van het kleine dorpje Figari ligt het vliegveld op ongeveer 15 kilometer afstand van Porto-Vecchio, de derde grootste stad van het eiland.

Door deze gunstige ligging liggen bekende toeristische plaatsen als Bonifacio, Sainte-Lucie-de-Porto-Vecchio en Tizzano op een steenworp afstand. Maar ook grote plaatsen als Ajaccio (120 kilometer) en Bastia liggen door goede busverbindingen binnen handbereik.

Vanaf het vliegveld brengt een bus je binnen 20 minuten naar het station van Porto-Vecchio waar treinen naar diverse steden vertrekken.

Hal-op-Figari-Airport

Centrale info-balie op airport Figari

Figari is klein opgezet en dat maakt vliegen van en naar dit vliegveld aangenaam. In de vertrekhal vind je een informatiebalie waar medewerkers je alles kunnen vertellen over de aankomst- en vertrektijden van de vluchten en de vliegtuigmaatschappijen. Ook helpen ze graag bij het vinden van de juiste bus naar jouw vakantieverblijf of geven ze informatie over toeristische trekpleisters op het eiland.

Op een informatiebord in de centrale hal staan alle voorzieningen van de luchthaven overzichtelijk in beeld.Het aantal faciliteiten op vliegveld Figari is niet groot maar dat maakt hier verblijven zeer overzichtelijk. Er zijn geen taxfree-winkels maar een klein aantal tijdschriften vind je in de Presse-winkel.

Aankomst-vertrekhal-Figari-Airport

Wil je niet met lege handen naar huis, dan kun je nog op zoek naar een aandenken in een van de twee aanwezige souvenirwinkels op vliegveld Figari. Een van deze winkels verkoopt lokale producten. Een hapje en een drankje vind je in de kleine maar knusse bar. Sinds kort beschikt luchthaven Figari Sud Corse ook over een wifi-netwerk en een geldautomaat.

Autoverhuurbedrijven op airport Figari

Om op jouw vakantiebestemming aan te komen kun je behalve voor het openbaar vervoer ook kiezen voor het reserveren van een huurauto. Je kunt met de huurauto ook het eiland verkennen tijdens jouw vakantie. 4 verhuurbedrijven, Avis, Europcar, Hertz en National Citer, kunnen een auto klaar zetten waarmee je de rest van het eiland kunt verkennen. Deze maatschappijen vind je in de centrale hal.

Vooraf een auto reserveren is mogelijk op de website van Holidaycars. Je kunt dan een prijsvergelijking maken en kiezen voor welk type auto je gaat. Het voordeel van vooraf reserveren is dat de huurauto klaar staat bij aankomst. Het vliegveld beschikt bovendien over 200 parkeerplaatsen.

Om de rit naar het hotel te maken, kun je ook kiezen voor een taxirit. Taxi’s vind je voor de terminal. Voor een taxirit naar Porte Vecchio betaal je ongeveer € 30.

Aankomsthal-Figari-Airport

Veel vliegtuigmaatschappijen vliegen op Figari

Verschillende vliegtuigmaatschappijen brengen toeristen elk jaar naar luchthaven Figari. Vluchten kun je boeken bij Air France, Air Corsica, Ryan Air, Easy Jet, XL Airways France, Sky Work Airlines, Brussels Airlines, Cityjet en Luxair. Ook de maatschappijen Darwin Airlines, Hop, Britisch Airways en Air Glaciers vliegen op airport Figari.

Zoek en boek je vliegtickets via onze speciale pagina.

Airport Figari ligt gunstig voor als je naar het zuiden van Corsica wilt. De faciliteiten zijn beperkt maar de kleinschaligheid van het vliegtuig maakt het vliegen erg ontspannen.

Vliegtuig-gaat-landen-op-Figari-Airport

Bagageband-Figari-Airport

Air-France-toestel-op-Figari-Airport
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*