Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Rondreizen op Corsica: 5 tips

De charme van Corsica zit hem in het landschap en het grote aanbod van bezienswaardigheden. Wij vinden het zonde om 2 weken aan het strand te liggen. In dit artikel geven we tips voor een rondreis route op het eiland. Dan kan je in een korte tijd alle mooie plaatsen op Corsica ontdekken.

Rondreizen-op-Corsica--5-tips

Na aankomst richting Calvi

Ons advies te starten vanaf Bastia. Je kan de veerboot van Livorno naar Bastia nemen en dan een bezoek brengen aan de stad. Hier valt genoeg te zien aan bezienswaardigheden en je kan heerlijk bijkomen op één van de gezellige terrassen.

Daarna reis je door naar Calvi en daar een camping stop maken. In Calvi moet je echt de citadel bezoeken en de kuststrook rondom de stad. De baai is vlak en rustig, dus optimaal voor gezinnen.

Col de Bavella

Op weg vanaf Bastia is een echte aanrader de Col de Bavella. De rit vanuit het noorden naar deze berg is mooi, omdat het hier vaak vochtig en mistig is. Hier is de flora weer net iets anders dan op andere delen van het eiland. Goede wandelschoenen zijn voor dit gedeelte zeker aan te bevelen.

Bezoek Aléria

Wat ook mogelijk is om de rondreis te beginnen met een paar dagen op een camping in het oosten. De plaats Aléria is hier geschikt voor, omdat je rond deze plaats zeker een camping naar wens zal vinden. Aléria is ook goe bereikbaar vanaf Bastia.

Bergachtige binnenland

Wanneer je dit gebied bezoekt is het bergachtige binnenland zeker een must. Corte, de oude hoofdstad, ligt op een steile rots en is het uitgangspunt van diverse tripjes. Zo kan je het Restonicadal en de dalen van Tavignano en Asco bezoeken.

Aan het einde daarvan liggen de hoogste bergen Monte Cinto en Monte Rotondo. Als je een fanatieke wandelaar bent mag je de trip naar de meren Lac de Melo niet overslaan. Voor het echte natuurgevoel kan je overnachten op de kleine camping in het dal.

Bonifacio

Het laatste station is in het diepe zuiden gelegen Bonifacio. Deze stad heeft kronkelende straatjes, gebouwd op rotsen en met een echt zee gevoel. Ook de omgeving is aantrekkelijk met verschillende stranden, de mooie onderwaterwereld en De Iles Lavezzi.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

 1. Beste,

  Wij zijn van plan om in augustus Corsica te bezoeken. Wij willen een flydrive gaan doen maar welke route raad u ons aan?

  Wij vliegen op Ajaccio. Is het beter om vanuit hier eerst nasr boven te rijden, richting noorden,dan het oosten en het zuiden?
  Of raad u ons aan om andersom te gaan rijden. Of maakt dit niet uit?
  Wij hebben totaal 14 dagen.

  Met vriendelijke groet,

 2. Vandriessche Anne zei:

  Hallo,

  Heb ergens gelezen dat je stand up paddel kunt doen vanuit Lavasina om de kleine kreekjes te verkennen.
  Lijkt me leuk om eens te doen met het gezin…
  vind het wel niet terug opinternet;
  kun jij m helpen?

  gr
  Anne

Laat uw reactie achter

*