Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Naaktstranden op Corsica

Het is niet voor iedere toerist even belangrijk, maar Corsica is een populaire bestemming voor mensen die graag zonder kleding aan naar het strand gaan. In dit artikel vertellen we waar je de beste naaktstranden van het eiland kunt vinden.

Naaktstranden-op-Corsica

De officiële naaktstranden van Corsica

Frankrijk is een van de populairste Europese bestemmingen voor naturisten en Corsica vormt geen uitzondering. De Fédération française de naturisme houdt zelfs een lijst bij van officiële naaktstranden en –campings waar zonder kleding rondlopen geen enkel probleem is.

De officiële naaktstranden bevinden zich allemaal aan de oostkust. De bekendste zijn de stranden van Linguizzetta, waar enkele naturistencampings zoals Bagheera, A Chiosura en Corsica Natura allemaal naast elkaar liggen.

Iets zuidelijker kun je terecht op camping Riva Bella bij Aléria. In Sainte-Lucie de Porto-Vecchio heb je nog Villata en net ten oosten van Porto-Vecchio kun je terecht bij het strand van naturistencamping La Chiappa.

Corsica-naturisme-Zuid-Corsica

Overige naaktstranden

Ter aanvulling op de officiële naaktstranden aan de oostkust, zijn aan de westkust ongeveer 20 kleinere stranden waar naturisme getolereerd wordt. Het gaat hier dus enkel om de stranden zelf en niet om de campings die mogelijk bij de stranden in de buurt liggen.

Houd er wel rekening mee dat hoewel naturisme op deze stranden getolereerd wordt, het officieel niet toegestaan is. Besef ook dat Corsicanen minder tolerant zijn tegenover blootlopende toeristen dan de meeste Nederlanders.

Bezoek je dus een van deze kleinere naaktstranden aan de westkust, kijk dan eerst even of de onofficiële regels nog steeds van toepassing zijn voordat je je kleding uitdoet.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. Kunt u aangeven waar die 20 kleinere stranden dan te vinden zijn? Heel graag.

    Groet Brenda

  2. manuel zei:

    graag zou ik de namen van deze naaktstranden hebben aub, grtjes manuel

Laat uw reactie achter

*