Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Arke: 8-daagse rondreis Corsica per spoor

Arke heeft verschillende 8-daagse rondreizen naar het eiland. Het aanbod varieert van een rondreis per spoor, de highlights van Corsica of Bijzonder Corsica. Bekijk het allemaal hieronder. In dit artikel bespreken we de 8-daagse rondreis Corsica per spoor. Ontdek het eiland met het bekende boemeltreintje. Lees hieronder meer.

Arke-8-daagse-rondreis-Corsica-per-spoor

Met deze 8-daagse rondreis ga je van station naar station op het eiland en ontdek je zo de geheimen en leukste uithoeken van Corsica. Het boemeltreintje is erg bekend en een ideale manier om het eiland te leren kennen zonder zelf te hoeven rijden.

BEKIJK DE RONDREIS OP ARKE.NL

Eigenschappen van de reis

  • Individuele rondreis
  • Reisduur: 8 dagen
  • Treinrondreis

Uitleg van de reis (het programma van dag tot dag)

Dag 1 – Ajaccio

Je verblijft in je hotel in Ajaccio en hebt eerst de tijd om het centrum van de stad te ontdekken en gezellig te winkelen.

Dag 2 & 3 – Ajaccio – Corte

Vanuit Ajaccio reis je naar Corte waar je 2 nachten zal verblijven. In Corte bezoek je de gezellige pleintjes en speciale Corsicaanse huizen. Torenhoog boven de stad zie je citadel. De trein rijdt je door de stad en je brengt een bezoek aan het museum.

Als je van wandelen houdt heb je in deze 2 dagen de mogelijkheid om de ‘Gorges de la Restonica’ te bezoeken. Hier kan je urenlang wandelen en het gletsjermeer Lac de Mélo bezoeken.

Lac-de-Melo

Dag 4 & 5 – Corte – L’Île Rousse

Nadat je Corte verlaat vertrek je naar het dorpje L’Île Rousse. Hier kan je tot rust komen en bijvoorbeeld genieten van de zon op ‘Place Paoli’. Heb je daar geen zin in? Bezoek dan de Balagne met de rijke geschiedenis en mooie omgeving.

De tweede dag start met een jeeptour door de groene ‘woestijn’ Des Agriates, een vrijwel onbewoond gebied van ca. 160 Km².

Place-Paoli

Dag 6 -L’Île Rousse – Calvi

Vandaag vertrek je richting Calvi. De gezellige toeristische stad in het Noordwesten van Corsica. Je bezoekt hier de middeleeuwse citadel en jachthaven. Mocht je geen zin hebben om te winkelen dan kan je ook één van de kleine stranden in de buurt bezoeken. Je slaapt in Calvi.

Dag 7 – Calvi – Vizzavona

Op dag 7 vertrekt de trein van Calvi naar Vizzavona. Dit bergachtige gebied heeft bergen van 1161 meter en vormt het rotsige hart van Corsica. Je kan verschillende wandelroutes volgen en een bezoek aan de watervallen ‘Cascades des Anglais’ is zeker een aanrader.

Col-de-Vizzavona

Dag 8 – Vizzavona – Ajaccio

De laatste dag is aangebroken en na je ontbijt in Vizzavona vertrek je naar de luchthaven van Ajaccio.

Inclusief

  • Vervoer Amsterdam – Ajaccio en v.v met Transavia
  • 7 overnachtingen in eenvoudige middenklasse hotels
  • Maaltijden volgens beschrijving (o=ontbijt, l=lunch, d=diner)

Prijs vanaf: € 974,- per persoon

BEKIJK DE RONDREIS OP ARKE.NL
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*