Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Met de veerboot van Corsica naar Elba

Corsica is met de veerboot op verschillende manieren te bereiken. In een eerder artikel ‘Ontspannen met de veerdienst naar Corsica‘ hebben we alle mogelijk vaarroutes opgesomd. In dit artikel willen we de route Elba – Corsica toelichten om je overtocht naar Corsica goed te regelen. 

Mobylines-boot-in-haven-Elba

Overzicht van de vaarroutes

Tussen Corsica en Elba is er één mogelijkheid om te reizen met de veerboot, namelijk naar Bastia.

Vertrek Aankomst Tijdsduur
Portoferraio Bastia 1 uur en 30 minuten

Vanaf Bastia; de grootste haven van Corsica; vaar je in 1,5 uur met Corsica Sardinia Ferries naar Portoferraio; de grootste stad op Elba. In 1,5 uur leg je zo 82 kilometer af over de azuurblauwe Middellandse Zee. De veerboot vertrekt 2x per week.

De-historische-haven-van-Portoferraio

Richtprijzen veerboot Elba – Corsica

De overtocht van Corsica naar Elba kost gemiddeld € 51 als je alleen reist. Je betaalt ongeveer € 120 voor een vijfkoppig gezin. Deze prijs gaat uit van reizen met een gezinsauto zonder caravan. Zonder auto kost de overtocht tussen de € 20 en € 30 per persoon. Voor een aanhanger of een camper wordt een toeslag gerekend afhankelijk van de lengte en hoogte van het voertuig.

Wil je de exacte prijs berekenen? Kijk dan op onze veerboot pagina.

De-koninklijke-klipper-in-de-haven-van-Portoferraio

Wanneer boeken?

De veerdienst tussen Corsica en Elba is niet immens populair. Dat is terug te zien in het geringe aantal overtochten per week. Omdat de veerboot niet vaak gaat raden wij toch aan om vroeg van tevoren een ticket te boeken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Aankomst in Elba

De veerboot vertrekt in de haven van Portoferraio op Elba. Wanneer je de richtingsaanwijzigingen in de stad volgt is het eenvoudig om de haven te vinden. Je kan inchecken bij de aanlegplaats. Hieronder zie je verschillende belangrijke gegevens:

  • Adres: Viale Ninci, 1 – 57037 Portoferraio (Elba)
  • Tel. 00390 (565) 91.41.33
  • Telefax: 00390 (565) 91.67.58
  • Email: [email protected]
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*