Maak hier kennis met 5 leuke restaurants in Calvi

Als je van plan bent om een vakantie op Corsica te boeken en je zoekt een mooie stad met zon, zee, historische bezienswaardigheden en een prachtige natuur, dan is het Noord-Corsicaanse Calvi beslist een goede keuze. Wil je echt van je verblijf genieten en helemaal opgaan in Corsicaanse sferen, doe dat dan beslist ook op culinair gebied. We presenteren je hier 5 leuke restaurants in Calvi waar niet alleen nadruk ligt op de juiste ambiance, maar ook zeker op de kwaliteit van de keuken.

3-leuke-bezienswaardigheden-in-Calvi-Quai-Landry

De volgende 5 leuke restaurants in Calvi staan goed bekend, zowel bij de lokale bevolking als bezoekers die zoeken naar een combinatie van authenticiteit en kwaliteit. Naast deze 5 zijn er uiteraard nog veel meer interessante restaurants te vinden, zowel binnen als buiten de stadsgrenzen van Calvi.

1. Restaurant U Casanu

Het eerste wat opvalt in dit kleine restaurantje, U Casanu, is de smaakvolle combinatie van de kleuren groen en geel in het interieur en de mooie schilderingen van de schilderes Monique Luciani, tevens eigenaresse. De couscous met vis, de octopussalade en de fiadone, een Corsicaanse variant op cheese cake, zijn de echte aanraders.

Restaurant-U-Casanu-Calvi

2. Restaurant U Fanale

De inspecteurs van de Guide Michelin waren zeer te spreken over de traditionele keuken die in U Fanale wordt geserveerd. U Fanale staat bekend om zijn visgerechten, allemaal vers en lokaal gevangen. Het interieur is simpel, charmant en vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over de baai.

Restaurant-U-Fanale-Calvi

Restaurant-U-Fanale-Calvi-vis-2

Restaurant-U-Fanale-Calvi-vis

3. Restaurant Le Tire-Bouchon

Le Tire-Bouchon mag je zien als een combinatie van een wijnbar en een bistro. De kaasplank raden we zeker aan, net als de stoofpot met kalfsvlees. Wil je echt verrast worden, kom hier dan vaker en bestel gewoon het dagmenu. Altijd vers, altijd verrassend.

Restaurant-Le-Tire-Bouchon-Calvi

4. Restaurant La Villa

La Villa ligt 1,2 km buiten de stadsgrenzen van Calvi, maar voor de liefhebbers van fine dining is het beslist een aanrader. La Villa is in het bezit van één Michelin-ster en gebruikt uitsluitend lokale producten waar ze echt culinaire hoogstandjes mee maken.

Restaurant-La-Villa-Calvi

Restaurant-La-Villa-Calvi

5. Restaurant A Candella

Bij de citadel van Calvi zijn een aantal aantrekkelijke restaurants te vinden. Wie op zoek is naar een romantische setting met een prachtig uitzicht, kan het beste naar A Candella gaan. Het perfecte restaurant om te genieten en je geliefde ten huwelijk te vragen, wat dus ook regelmatig gebeurt.

Restaurant-A-Candella-Calvi-diner-met-uitzicht

Restaurant-A-Candella-Calvi

Heb je al zin in je vakantie in Calvi en in de Corsicaanse keuken? Bereid je alvast voor en lees wat de Corsicaanse keuken je te bieden heeft.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*