Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Lumio

De-stad-LumioIedereen op zoek naar een rustgevende maar toch historische vakantiebestemming op Corsica kan terecht in Lumio. Dit is een middeleeuws dorpje dat tegen de rotshelling is aangebouwd, vlakbij Calvi. Het ligt aan de Balagne, de vruchtbare kuststrook in het noordwesten van Corsica. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Calvi, naar Lumio via onze website!

BEKIJK ACCOMMODATIES IN LUMIO
Ga naar: Bereikbaarheid Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Bereikbaarheid

Lumio ligt aan de andere kant van dezelfde baai waaraan ook Calvi gelegen is. Zowel het vliegveld als de haven voor de veerboten vanaf het vasteland liggen hierdoor op slechts enkele kilometers afstand. Kijk voor meer informatie over de bereikbaarheid ook op onze pagina over Calvi. Lumio is vanaf Calvi vervolgens eenvoudig per auto of per trein te bereiken.

Geschiedenis

Ondanks dat Lumio een klein dorpje is, gaat de geschiedenis terug tot de middeleeuwen. De meeste gebouwen stammen uit de tijd dat de Italiaanse handelsstad Genua het voor het zeggen had op Corsica, inclusief enkele verdedigingstorens dichter bij de kust. In meer recente jaren is het dorp uitgegroeid tot een kleinschaliger toeristisch alternatief voor Calvi.

Lumio met op de achtergrond de bergen

Lumio-met-bergen

Lumio bezienswaardigheden

Lumio kent een groot aantal bezienswaardigheden voor een dorp dat iets meer dan duizend inwoners kent. We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet:

  • De historische dorpskern met maar liefst vier middeleeuwse kerken
  • Occi, een 300 meter verder gelegen en sinds 1927 onbewoond spookdorp
  • Het schiereiland Spanu, een beschermd natuurgebied bekend om de grillige rotsen
  • La Pineta, het lange zandstrand dat aan deze kant een stuk rustiger is dan bij Calvi
  • Capu Bracajo, de 556 meter hoge rots meteen ten oosten van Lumio

Praktische informatie

Aantal inwoners: 1.255
Vliegveld: Nee, via Aéroport de Calvi – Sainte-Catherine (9 km)
Veerboot: Nee, via Calvi (10 km) of L’Île-Rousse (14 km)

Klimaat

Het klimaat van Lumio is gelijk aan dat van Calvi. Dat komt dus neer op extreem zonnige en droge zomers, met ook in de lente en herfst nog aangename temperaturen. De winters zijn daarentegen erg koel en kennen meer neerslag.

Hieronder een weersverwachting voor de komende 5 dagen:

Lumio-Klimaat-maximum-temperaturen

Plattegrond

Hieronder zie je een handige kaart van de stad. Op de kaart hebben we een aantal plekken gemarkeerd. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.


Ben je overtuigd dat Lumio garant staat voor een onvergetelijke vakantie? Kijk dan nog eens naar de accommodaties bovenaan deze pagina. Zoek je een andere stad, kijk dan ook gerust verder naar de overige bestemmingen op het eiland.