Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Lucciana

LuccianaDoor de ligging meteen bij een van de grootste vliegvelden van Corsica, is Lucciana buitengewoon goed bereikbaar. Het schitterende strand, Romeinse ruïnes en een middeleeuws dorp garanderen ook nog eens een zeer veelzijdige vakantie. Voor als je direct na aankomst in de vakantiesfeer wilt zijn dus! Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Bastia, naar Lucciana via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN LUCCIANA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

De laagvlakte ten zuiden van Bastia was een de eerste delen van het eiland die bezocht werd door de antieke beschavingen. Dichtbij waar nu het vliegveld Bastia-Poretta ligt, werd bijvoorbeeld in 93 voor Christus het Romeinse Mariana gesticht. Van dit militaire fort zijn de ruïnes nog altijd te bekijken.

Vanaf het einde van de Romeinse tijd en de gehele middeleeuwen was Mariana vervolgens de zetel van een belangrijk Corsicaans bisdom. In de 16e eeuw kwam hier verandering in. Door piraterij en malaria in de moerassen van de laagvlakte, trok de bevolking toen hoger de bergen in. Dit dorp in de bergen heette Lucciana, wat later ook de naam van de gemeente werd.

Sinds de opkomst van het toerisme in de jaren 1970 is de bevolking van Lucciana snel toegenomen.

Lucciana bezienswaardigheden

In Lucciana vind je vandaag de dag veel historische bezienswaardigheden. We hebben de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • La Canonica, de in de 12e eeuw gebouwde kathedraal van het bisdom
  • De Romeinse ruïnes van Mariana meteen naast de kathedraal
  • Lucciana zelf, het kleine maar schilderachtige dorp in de bergen
  • Een begraafplaats rond een vervallen Franciscaans klooster, ook in de bergen

Naast historische attracties, kent Lucciana ook genoeg natuurschoon. Aan de kust vind je een uitgestrekt strand en het fonkelende water van de Tyrreense Zee. De Lagune van Biguglia is een beschermd natuurgebied voor vogels om te broeden en biedt goede wandelmogelijkheden.

Ten westen van de laagvlakte rijst verder een ruig gebergte meer dan 1.000 meter de hoogte in voor onvergetelijke wandelingen.Wil je tenslotte meer van Corsica ontdekken, dan is de locatie van Lucciana ideaal.

Vanaf hier kun je de N193 naar zowel Bastia als het binnenland in naar Corte nemen, terwijl de N198 je langs de schitterende oostkust van het eiland voert. Of je nu met de eigen auto naar Corsica komt of een auto wilt huren, vanuit Lucciana heb je dus meer dan genoeg mogelijkheden.

De Kathedraal: La Canonica

Lucciana-klooster

Praktische informatie

Aantal inwoners: 4.754
Vliegveld: Ja, Aéroport de Bastia-Poretta (6 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Bastia (21 km)

Klimaat

Het klimaat van Lucciana is gelijk aan dat van Bastia. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Bastia voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.