Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Lopigna

Lopigna-in-de-bergenCorsica is al een rustige vakantiebestemming, maar als je even helemaal de bewoonde wereld wilt ontvluchten dan is Lopigna (West-Corsica) een uitstekende keuze. Deze kleine gemeente met net iets meer dan 100 inwoners ligt diep verscholen in de kastanjebossen van Corsica en is omgeven door indrukwekkende bergen. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Ajaccio, naar Lopigna via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN LOPIGNA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Lopigna was in het verleden flink wat groter dan tegenwoordig. Zo kende het gedurende de 19e eeuw zelfs meer dan 500 inwoners. De belangrijkste economische activiteit in die tijd was de export van kastanjes en de in de leerlooierij gebruikte bast van kastanjebomen.

Na de Tweede Wereldoorlog vertrok een groot deel van de bevolking naar Ajaccio en de andere steden van Corsica. De economische vooruitzichten waren en zijn daar nog altijd beter dan in de afgelegen en dunbevolkte bossen van het eiland.

Lopigna bezienswaardigheden

Toch is Lopigna dankzij het toerisme de laatste jaren weer wat aantrekkelijker geworden. Je vindt er bijvoorbeeld spectaculaire hoogteverschillen die toeristen veel wandelmogelijkheden bieden. Er zijn rotsachtige bergpieken van meer dan 1000 meter hoog die diep doorsneden worden door de Liamone, een kleine beek die 10 kilometer verderop in zee uitmondt.

Aan de beek ligt ook Le Truggia, de enige camping van de gemeente. Verder is de bevolking van Lopigna verdeeld over Bigliani, Sant Eliseo, Taggia en enkele her en der verspreid staande boerderijen. In Biglani, de grootste van de drie gehuchten, kun je nog een kleine barokke kerk en een begraafplaats met interessante grafarchitectuur bewonderen.

Ook is er in het plaatsje een café waar je even rustig kunt zitten.Lopigna is hierdoor ideaal voor als je op zoek bent naar rust en natuur. Ook is het een prima plaats om te bezoeken voor als je bijvoorbeeld een rondreis op Corsica wilt maken.

Beek vlakbij Lopigna

Lopigna-berg-en-water

Praktische informatie

Aantal inwoners: 102
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (49 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio (50 km)

Klimaat

Het klimaat van Lopigna is gelijk aan dat van Ajaccio. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Ajaccio voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.