Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Leuke campings aan de westkust van Corsica

De meeste campings bevinden zich aan de toeristische oostkust van Corsica, waar je de kilometerslange stranden hebt. Maar ook aan de grillige westkust van het eiland is het fijn kamperen. Is een rustige camping aan een beschutte baai of midden tussen de bergen wat voor jou? Lees dan hieronder onze tips!

Leuke-campings-aan-de-westkust-van-Corsica

Camping Vigna Maggiore

Camping Vigna Maggiore is een rustige camping met uitzicht op de Golf van Valinco, niet ver van het stadje Propriano. Het kampeerterrein kenmerkt zich door sfeervolle rieten daken en een groot zwembad, maar ook het kleine strand is eenvoudig te aflopen. De camping richt zich met name op families en stelletjes.

Camping-Vigna-Maggiore-Propriano

Camping Sagone

Camping Sagone in het gelijknamige dorp is een soortgelijke camping. Het ligt iets uit de kust in een gemoedelijk agrarisch landschap, maar de baai met een strand en een oude Genuese toren ligt opnieuw op loopafstand. De omgeving leent zich goed voor een actieve vakantie. Zo kun je er mountainbiken, kanoën, wandelen, duiken en nog veel meer!

Camping Les Oliviers

Camping Les Oliviers is geschikt als je op zoek bent naar een luxere camping aan de westkust van Corsica. Deze camping ligt verscholen tussen de bossen iets buiten Porto. Behalve een sauna, een fitnesszaal, een pizzarestaurant en een schitterende natuurlijke omgeving, heb je hier ook comfortabele bungalows tot je beschikking.

Camping-Les-Oliviers

Camping U Prunelli

Onze laatste tip is een camping die vooral goed bereikbaar is. De 4-sterren camping U Prunelli ligt namelijk vlakbij het vliegveld van de Corsicaanse hoofdstad Ajaccio. Zo kun je meteen na aankomst al genieten op het strand en hoef je niet nog een heel stuk te reizen. Ook op deze camping kun je weer kiezen voor een aangenaam chalet in plaats van je eigen tent of caravan.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*