Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Heerlijk snorkelen in en rond Scandola, spot de dolfijnen

Snorkelen in Corsica doe je op zijn best vlakbij het natuurreservaat Scandola, het mooiste plekje van heel Corsica. Scandola is alleen maar te voet én per boot te bereiken. Met een boottocht maak je grote kans om dolfijnen of zelfs walvissen te spotten.

Heerlijk-snorkelen-in-en-rond-Scandola-spot-de-dolfijnen

Ook zonder te gaan snorkelen kun je vanuit verschillende steden aan de westkust van Corsica per boot op excursie naar dit prachtige gebied. Een adembenemend stuk natuur die niet voor niets een plek heeft bemachtigd op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Scandola, een waar paradijs om te snorkelen

Het schiereiland Scandola is bekend om haar grotten en haar grillig gevormde porfierachtige rotsformaties voor de kust. Met deze vulkanische rotsformaties en bijzonder te noemen flora en fauna, is het gelegen tussen de ‘Golfe de Girolata‘ en de ‘Golfe de Galeria‘ in.

Het diepblauw en heldere water zit vol met kleurrijk visleven waarvan enkele bijzonder en unieke exemplaren. De prachtige rode kliffen en haar bijzondere plantengroei maakt dit een schitterend stukje water om te snorkelen. Voor snorkel én duikliefhebbers behoort dit gebied dan ook tot één van de meest bijzondere plekjes op de wereld.

Heerlijk-snorkelen-in-en-rond-Scandola-spot-de-dolfijnen-2

Is snorkelen niet hartstikke moeilijk?

Snorkelen is helemaal niet moeilijk en ook voor kinderen prima te doen, zolang ze maar goed kunnen zwemmen. Een zwemdiploma B is voldoende en begeleiding van een volwassene wel aan te raden. Met het dragen van een duikbril en een snorkelbuis kun je gemakkelijk onder water kijken en kom je in een geheel nieuwe dimensie.

De kunst is het om zo rustig mogelijk door het water te zwemmen (met of zonder flippers) om de te bezichtigen zeedieren niet teveel af te schrikken. De onderwaterwereld is zeer kwetsbaar en eigenlijk niet voor mensen gemaakt. Respecteer de natuur, laat geen rotzooi achter en raak vooral niks aan.

Wacht niet langer en reis de zon tegemoet!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. 1. Snorkelen en duiken zijn verboden in natuurreservaat Scandola.
    2. De kans om dolfijnen te zien is er, maar is helaas erg klein.

    Het is een prachtig natuurreservaat en iedereen moet dit zien, maar leek me goed om deze nuance even aan te brengen.

Laat uw reactie achter

*