Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Grosseto-Prugna

Grosseto-PrugnaVind je bereikbaarheid belangrijk bij het boeken van een vakantie naar Corsica? Dan is Grosseto-Prugna een uitstekende keuze. Dit populaire vakantieoord ligt meteen bij zowel de hoofdstad Ajaccio als bij het grootste vliegveld van het eiland. Je kunt als je wilt een uur na aankomst al aan het strand liggen! Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Ajaccio, naar Grosseto-Prugna via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN GROSSETO-PRUGNA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Grosseto en Prugna zijn de 2 bergdorpen waar de gemeente haar naam aan ontleent. Deze gaan terug tot het einde van de middeleeuwen. Door de nabijheid van Ajaccio zijn deze agrarische dorpen echter nooit uitgegroeid tot grotere plaatsen. Het deel van Grosseto-Prugna aan de kust, vaak aangeduid als Porticcio, kent afgezien van een Genuese verdedigingstoren uit de 16e eeuw een veel kortere geschiedenis.

Hier steeg de bevolking pas sterk sinds het begin van de jaren 1970 met de opkomst van het toerisme op Corsica. Verreweg het grootste deel van de inwoners van Grosseto-Prugna woont nu dan ook in dit deel.

Grosseto-Prugna bezienswaardigheden

Het kustgedeelte van Grosseto-Prugna is niet populair zonder reden. Er ligt namelijk een kilometerslang en zeer breed zandstrand dat helemaal doorloopt tot Ajaccio. Verder zijn er voldoende supermarkten, restaurants en sportvoorzieningen. Het is ook hier dat je de campings, vakantiehuizen en hotels vindt.Verder is er opvallend veel natuurschoon in Grosseto-Prugna.

Behalve het reeds genoemde strand kun je er terecht voor:

  • De kleine lagune van Casavone
  • Rotsachtige klippen en beschutte baaitjes
  • Uitgestrekte bossen geschikt voor leuke wandelingen
  • Enkele meer dan 1000 meter hoge bergpieken

Tenslotte is het ook aan te raden een kijkje te nemen in Grosseto en Prugna zelf. Het zijn 2 bijzonder schilderachtige dorpen met kleine stenen huisjes. In Grosseto vind je ook een eeuwenoude kerk, terwijl in Prugna een meer dan 200 jaar oude fontein staat. Wel zul je over een auto moeten beschikken, want de dorpjes liggen iets meer dan 20 kilometer bij de kust vandaan.

Lagune Casavone bij Grosseto-Prugna

Lagune-Casavone-Grosseto-Prugna

Praktische informatie

Aantal inwoners: 2.597
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (9 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio (15 km)

Klimaat

Het klimaat van Grosseto-Prugna is gelijk aan dat van Ajaccio. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Ajaccio voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.