Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Gîtes op Corsica: eenvoudig of in luxe op vakantie

Ga je op vakantie naar Corsica maar ben je nog op zoek naar een vakantieverblijf? Denk dan eens aan het huren van een gîte. Dat is een romantische Franse vakantiehuis op het platteland. Gîtes op Corsica vind je in alle uithoeken van het eiland. In dit artikel lees je meer over deze gezellige accommodaties

Gites-op-Corsica

Leven als echte Corsicanen

Gîtes zijn al tientallen jaren een populair vakantieverblijf in Frankrijk. Maar waarom? Gîtes zijn geen gewone vakantiehuizen. Je boekt namelijk een vakantie in een gerestaureerde oude woning of boerderij met vaak een romantische uitstraling.

De verhuur is in handen van particulieren. Gedreven door hun passie, willen ze je kennis laten maken met het echte Corsica. De romantische en typisch Corsicaans ingerichte gîtes op de mooiste plekken op het eiland, geven je een beeld van hoe echte Corsicanen leven.

Eenvoudig of op luxe gericht

Als je op internet op zoek gaat naar gîtes op Corsica, vind je een groot aanbod om uit te kiezen. Op basis van de grootte van de woning, de locatie, de faciliteiten en eventueel aanvullende diensten, kun je de ideal accommodatie kiezen die bij jouw reisgezelschap past. Wordt het een vakantie gehuld in eenvoud of kies je voor een gîte met een beetje luxe?

Gites-op-Corsica-voorbeeld-woning

Anno 2014 zijn de faciliteiten die de verhuurders aanbieden, legio. Een aantal gîtes is bijvoorbeeld zeer eenvoudig ingericht en beschikken alleen over basisruimtes als één of meerdere slaapkamers, een eenvoudige keuken en toilet en douche.

Zwembad of jacuzzi in een grote tuin

Andere authentieke vakantiewoningen op Corsica zijn luxer uitgerust met vaatwasser, wasmachine, magnetron en airconditioning. In de duurdere topklasse gîtes kun je tennisbanen, een zwembad, jacuzzi aantreffen in een mooie aangelegde grote tuin.

Gites-op-Corsica-in-het-dorp

Extra´s: ontbijt en wandeltochten

Om je echt onder te dompelen in het Corsicaanse leven gaat de service van sommige verhuurders nog een stapje verder. Ze kunnen lokale gerechten klaarmaken of het ontbijt verzorgen in jouw gîtes. Om je de streek te laten ontdekken, zijn ook extra diensten als het aanbod van excursies of wandeltochten door de verhuurder mogelijk. Als bewoners kennen zij de mooiste en nog niet ontdekte plekjes van Corsica.

Waar vind je gîtes op Corsica?

Eigenlijk in elke uithoek van het eiland. Of je naar het noorden, zuiden of het binnenland gaat, gîtes kun je overal boeken.Ook qua locatie is veel mogelijk. Ben je een liefhebber van de zee dan kun je kiezen voor een gîte dicht bij het strand. Ben je op zoek naar rust dan is een vakantiewoning ver van de bewoonde wereld in de bergen of op het Corsicaanse platteland, meer iets voor jou.

De prijzen zijn over het algemeen zeer redelijk. Uiteraard afhankelijk van de luxe en de aanvullende diensten, begint de weekprijs voor een vakantiewoning bij ongeveer € 200. Voor de luxere gîtes ben je meer geld kwijt.

Gites-op-Corsica-in-de-bergen

Credits foto’s: L’Ile-Rousse Tourisme en Chalet Pietri
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*