Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Vakantieboerderijen op Corsica: slapen bij de locals

Wanneer je niet te veel geld wil uitgeven voor een accommodatie moet je zeker een gîtes ruraux (vakantieboerderij) overwegen. Dit zijn eenvoudige accommodaties in een schitterende omgeving. Er zijn niet veel van zulke boerderijen op het eiland. Voor veel toeristen is het een prettige en betaalbare oplossing. In dit artikel geven we je hier meer informatie over. 

Vakantieboerderijen-op-Corsica

BEKIJK ACCOMMODATIES

Mensen met een beperkt budget kiezen vaak voor een vakantieboerderij. Het is gezellig, betaalbaar en het geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met de lokale bevolking (met tradities). De classificatie van de gîtes ruraux werkt niet met sterren, maar met korenaren (van 1 tot 4). Deze korenaren worden gegarandeerd door het Maison des Gîtes de France (centraal kantoor).

De kamers hebben meestal eigen sanitair (toilet en badkamer) en bij veel boerderijen is ontbijt bij de prijs inbegrepen. Een alternatief zijn kleine appartementen in verbouwde stallen of  oude wijnmakerijen. Deze hebben meestal een keukentje en badkamer. Alle gasten eten aan dezelfde tafel, dus als je rustig wilt eten moet je niet hier zijn.

Vakantieboerderijen zijn ideaal voor mensen die willen ontspannen en niet vast willen zitten aan hoteltijden. Ook voor gezinnen met kinderen zijn deze accommodaties ideaal. De meeste gîtes ruraux hebben volop speelruimte, je hebt geen kind aan ze!

Gites-ruraux-vakantieboerderij

Via de website van Gîtes-corsica en Gîtes-de-france kan je het aanbod bekijken.
About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*