Girolata

Girolata-havenGirolata is een kleine, natuurlijke haven aan de gelijknamige en schitterende Golf van Girolata. Het ligt dichtbij het op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staande Scandola-natuurreservaat. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Calvi, naar Girolata via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN GIROLATA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden Plattegrond

Geschiedenis

De haven waar vandaag de dag toeristische boten aanmeren, werd in de 16e eeuw voor het eerst gebruikt door de Genuezen. Zij bouwden er toen het grote fort dat nog altijd op de rotsen te bezichtigen is. Door aanvallen van piraten bleef Girolata de eeuwen daarop echter onbewoond. Pas sinds de 20e eeuw staan er weer enkele huizen op deze locatie aan de baai.

Let op! Girolata is niet met de auto te bereiken. Wel kun je vanaf de D81 het 4,4 kilometer lange wandelpad volgen. Een andere mogelijkheid is de boot te nemen vanaf Osani ten zuiden van de Golf van Girolata.

Girolata bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden in Girolata, en dan met name het Scandola-reservaat, zullen vooral liefhebbers van de ongerepte natuur aanspreken. We hebben hieronder de belangrijkste attracties voor je onder elkaar gezet.

De haven van Girolata en het Genuese fort op de bergen

Girolata-haven-met-boten

Praktische informatie

Aantal inwoners: enkele tientallen
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aéroport de Calvi-Sainte-Catherine (49 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Calvi (54 km)

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.