Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Favone

Favone-strandAls een van de vele dorpjes aan de zuidoostkust van het eiland, biedt Favone met een schitterend strand, een fonkelende zee en beboste bergen precies datgene wat toeristen naar Corsica trekt. In tegenstelling tot veel andere mediterrane kustplaatsen is Favone ook nog eens een heerlijk rustige bestemming. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Porto-Vecchio, naar Favone via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN FAVONE
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Afgezien van enkele militaire schermutselingen in de omgeving in de tijd van Napoleon, kent Favone een weinig enerverend verleden. Het is namelijk pas in de 20e eeuw met het toerisme opgekomen als een plaats die op de kaart vermeld wordt. Favone is dus een erg jong dorp.

Favone bezienswaardigheden

Favone ligt aan een kleine baai met een prachtig zandstrand. Het dorpje is toeristisch, maar dan wel op een goede manier. Zo vind je er voldoende restaurants, hotels, winkels en vakantiehuizen om een bezoek aangenaam te maken. Ook is het mogelijk bijvoorbeeld kano’s of waterscooters te huren. Toch is het nooit te druk in het dorp en kun je er op je gemak enkele dagen genieten van de zon en de natuur.

Dit maakt Favone ook een uitstekende bestemming om een paar dagen te stoppen tijdens een rondreis op Corsica.Wil je iets meer dan zon, zee of strand? Dan kun je nog de beek volgen de bergen in voor een avontuurlijke wandeling. Iets naar het noorden in dezelfde gemeente heb je verder Solenzara, vergelijkbaar met Favone maar dan iets groter.

Een korte rit de bossen in kun je tenslotte het schilderachtige en historische dorp Sari bezoeken. Hier staat een erg oude kerk.

Boot op het strand bij Favone

Boot-bij-Favone

Praktische informatie

Aantal inwoners: paar 100
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Aeroport Figari-Sud Corse (52 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Porto-Vecchio (28 km)

Klimaat

Het klimaat van Favone is gelijk aan dat van Porto-Vecchio. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Porto-Vecchio voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.