Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De Straat van Bonifacio, een ruig maar mooi stukje zee

De Straat van Bonifacio is het stukje zee dat Corsica scheidt van het Italiaanse eiland Sardinië. Het smalste deel is slechts 11 kilometer breed en door de vele rotsen was het in het verleden een gevaarlijke route voor schepen. Voor toeristen zijn het vooral de mooie kustlijnen en de tientallen kleine eilandjes die een bezoek de moeite waard maken!

De-Straat-van-Bonifacio-een-ruig-maar-mooi-stukje-zee

Natuurschoon

Aan de Corsicaanse kant van de Straat van Bonifacio vormen de hoge, vaak tientallen meters boven de zee uitstekende klippen de belangrijkste bezienswaardigheid. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht en bij zonnig weer kun je Sardinië eenvoudig zien liggen.

Aan beide zijden van de zeestraat vind je ook talloze mooie eilanden. Zo zijn er de rotsachtige en onbewoonde Îles Lavezzi voor de Corsicaanse kust. Wil je deze eilanden bezoeken, dan kun je er met een bootje vanaf Bonifacio naartoe varen. Aan de Sardijnse kant is de veel grotere La Maddalena-archipel leuk om te verkennen. Op La Maddalena zelf, het grootste eiland van de archipel, vind je een aangenaam historisch stadje.

Straat-van-Bonifacio-zee

Historische scheepsrampen

De zee kan in de Straat van Bonifacio behoorlijk ruig zijn en in het verleden hebben hier een aantal grote scheepsrampen plaatsgevonden. De Franse fregat Sémillante sloeg hier bijvoorbeeld in 1855 samen met meer dan 700 soldaten tegen de rotsen. Een andere grote ramp was met een tanker in 1993.

Als toerist hoef je vandaag de dag echter niet bang te zijn voor een gevaarlijke overtocht. Als de zee te ruig is, dan wacht de veerboot in de haven totdat het weer veilig is.

Bonifacio-vanaf-de-zee

Bezoek aan Sardinië vanaf Corsica

We weten dat deze website over Corsica gaat, maar ook op Sardinië is er meer dan genoeg te zien. Wil je dit Italiaanse eiland bezoeken? Dan kun je van april tot en met september de veerboot vanuit Bonifacio nemen. Moby Lines vaart namelijk viermaal per dag op en neer naar het stadje Santa Teresa di Gallura en de overtocht duurt slechts 50 minuten.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. DEQUECKER JACQUES zei:

    onze reis in september was zeer geslaagd.we hebben een hele rondreis
    gemaakt over het hele eiland ,en het is ons goed bevallen.
    wij waren goed op de hoogte van alles wat er te zien was op het eiland.
    het prachtige natuurschoon. bedankt voor de vele mooie artikels dat we door u toegezonden kregen

Laat uw reactie achter

*