Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Met de veerboot van Sardinië naar Corsica

De veerboot is het ideale vervoermiddel om vanuit Sardinië naar Corsica te reizen. Mobylines vaart van het noorden van Sardinië naar het zuiden van Corsica. De overtocht naar Corsica duurt een klein uurtje. Hieronder volgt meer informatie over de vertrektijden en de prijzen.

De-veerboot-van-Sardinie-naar-Corsica

Overzicht van de vaarroutes

De veerboot vertrekt vanaf Santa Teresa di Gallura (S.T. di Gallura) in Sardinië rechtstreeks naar Bonifacio.

Vertrek Aankomst Tijdsduur
Santa Teresa di Gallura Bonifacio 50 minuten

Gedurende het seizoen, dat loopt van half april tot eind september, maakt de boot 4x per dag de overtocht. Dit is het vaarschema, waar evenwel van afgeweken kan worden in verband met slechte weersomstandigheden. Raadpleeg dan de website van Mobylines voor de meest actuele informatie.

Vertrek vanuit Sardinië:

  • 7:00 uur
  • 10:00 uur
  • 13:00 uur
  • 18:30 uur

Santa-Teresa-di-Gallura

Richtprijzen veerboot Sardinië – Corsica

Een enkele overtocht van Santa Teresa di Gallura naar Bonifacio, met 2 volwassen, 2 kinderen en een kleine auto, kost ongeveer € 84. Hier komen nog reserveringskosten bij, € 6 in totaal, en eventuele betalingskosten van je creditcard maatschappij.

Wil je de exacte prijs berekenen? Kijk dan op onze veerboot pagina.

Strand-bij-Santa-Teresa-di-Gallura

Wanneer boeken?

Als je zonder auto reist is er meestal nog wel plek op de boot, als je spontaan besluit over te steken. De reis duurt maar kort en de boot gaat 4x per dag. Als je met de auto reist, kan je beter van te voren boeken. Voor de auto zijn minder plaatsen en de bemanning moet altijd rekening houden met een evenwichtige verdeling van de lading van de boot.

Je kan via de website boeken en meteen betalen. Bij het boeken kan je een annuleringsverzekering nemen.

Aankomst in Santa Teresa di Gallura (Sardinië)

anta Teresa di Gallura ligt in Olbia, Sardinië. In de stad staat de richting naar de haven overal aangegeven. De check-in is bij de aanlegplaats van de boot.

Zorg dat je ruim op tijd voor de afvaart klaar staat met je auto, want Mobylines is niet altijd even coulant voor laatkomers. Met de auto geldt: minstens één uur voor de afvaart klaar staan. Zonder auto is het voldoende om een half uur voor de afvaart aanwezig te zijn.

Als je op gas rijdt, dan mag de tank van je auto niet meer dan half vol zijn. Als de bemanning je bij de inscheping vraagt welke brandstof je tankt, dan heeft dat hier mee te maken. Dit zijn veiligheidsvoorschriften van zowel brandweer als verzekering.
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*