Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

De beste bezienswaardigheden in en rond Porto

Porto is een kleine maar aangename toeristische bestemming aan de westkust van Corsica. Benieuwd naar de bezienswaardigheden in en rond het dorp? Wij geven je hieronder een overzicht van onze aanraders!

Marine-de-Porto

De Marine de Porto

De Marine de Porto is het gedeelte van het dorp dat direct aan de kust ligt. Je vindt hier een meer dan 300 meter lang zandstrand en een kleine jachthaven waar je bootjes kunt huren. Bovenop de rotsen staat verder een Genuese verdedigingstoren uit de 16e eeuw. Verblijf je in Porto, dan mag je dit aangename kustgedeelte niet missen!

Strand-bij-Porto-Corsica

Het historische bergdorp Ota

Zin in een wandeling de bergen in? Volg dan een van de zandweggetjes naar het dorp Ota. Het stamt uit de middeleeuwen en ligt 5 kilometer ten oosten van Porto. Het dorpsbeeld bestaat uit prachtige stenen huizen, een kerk en een oude molen met zagerij. Net iets buiten Ota kun je een Genuese brug uit de 15e eeuw bekijken die nog altijd in gebruik is.

De Calanques de Piana

Slechts 10 kilometer ten westen van Porto beginnen de Calanques de Piana. Dit zijn op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO vermelde inhammen in de rotsen die langzaam overlopen in zee. De kleur van de rotsen verandert met de stand van de zon mee, van goudkleurig tot roze tot vuurrood. Het schilderachtige dorp Piana zelf, waar de rotsformaties naar vernoemd zijn, is ook de moeite van het bezoeken waard.

Calanques-de-Piana

De Golf van Girolata

Rijd je naar het noorden dan kom je na ongeveer 30 kilometer een andere vermelding op de Werelderfgoedlijst tegen, namelijk de Golf van Girolata. Dit is een prachtige baai met als hoogtepunt een groot Genuees fort bovenop de rotsen. Let er wel op dat het fort niet met de auto te bereiken is, maar enkel per boot vanaf Osani of via een 4 kilometer lang wandelpad.

Het Scandola-natuurreservaat

De laatste bezienswaardigheid in de buurt van Porto is ook meteen een van de bekendste van heel Corsica. Het Scandola-natuurreservaat, wederom vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst, bestaat uit ontzettend steile en kleurrijke rotsen die zo uit zee tevoorschijn komen. Dit reservaat, ook de broedplaats van talloze beschermde roofvogels, ligt meteen ten noorden van de Golf van Girolata.

Hoewel het Scandola-natuurreservaat enkel te bereiken is per boot, is het een attractie die je bij een bezoek aan dit deel van Corsica absoluut niet mag overslaan.

Scandola-Natuurreservaat-Corsica

Credits foto’s: Frank van DongenRedactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*