Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Cuttoli-Corticchiato

Cuttoli-CorticchiatoJe wilt vanuit de hoofdstad authentieke Corsicaanse bergdorpjes bezoeken, maar hiervoor niet te ver reizen? Dan is een uitstapje naar Cuttoli-Corticchiato zeker aan te raden. Hier kun je al wandelend door de bossen en bergen het ene naar het andere schilderachtige dorp ontdekken. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Ajaccio, naar Cuttoli-Corticchiato via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN CUTTOLI-CORTICCHIATO
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

De gemeente Cuttoli-Corticchiato is vernoemd naar twee bergdorpen die al sinds de 16e eeuw bestaan, namelijk Cuttoli en Corticchiato. De voornaamste activiteiten waren in die tijd bosbouw en het hoeden van schapen en geiten op de buiten de dorpen gelegen weilanden.

De gemeente kent ook een lager gedeelte aan de voet van de bergen. Sinds de jaren 1990 is er hier sprake van een grote bevolkingstoename en vind je er veel nieuwbouw. Deze wijk is minder interessant voor toeristen en vooral gericht op inwoners van Ajaccio die liever buiten de stad wonen.

Cuttoli-Corticchiato bezienswaardigheden

Rijd je zelf naar Cuttoli-Corticchiato, dan is het aan te raden de auto in een van de dorpjes te parkeren en van daaruit te voet naar de andere te wandelen. Er zijn in totaal 5 dorpjes. We hebben ze hieronder voor je opgesomd:

  • San Petru, omgeven door groene weides en kastanjebomen
  • Pedi Morella, met mooie, dicht op elkaar staande stenen huizen
  • Casarimacciu, een nieuwer dorp met een indrukwekkend uitzicht
  • Cuttoli, een goed beginpunt voor een wandeling door de bossen
  • Corticchiato, aan de rand van een diepe vallei met wijngaarden

Behalve schilderachtige dorpjes vind je in Cuttoli-Corticchiato ook meer dan genoeg mogelijkheden te wandelen en te klimmen in de bergen. Let er wel op dat deze soms erg rotsachtig zijn. Goede wandelschoenen zijn daarom aan te raden.

Heb je niet je eigen auto meegenomen naar Corsica maar wil je toch graag een kijkje nemen in Cuttoli-Corticchiato? Dan behoort een auto huren ook tot de mogelijkheden.

Kerk in één van de dorpen

Cuttoli-Corticchiato-kerk-in-het-dorp

Praktische informatie

Aantal inwoners: 1.928 (alle 5 dorpen)
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (23 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio (27 km)

Klimaat

Het klimaat van Cuttoli-Corticchiato is gelijk aan dat van Ajaccio. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Ajaccio voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.