Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Coti-Chiavari

Coti-Chiavari-Zuid-CorsicaDe gemeente Coti-Chiavari beslaat het gehele schiereiland Capu di Muru aan de westkust van Corsica. Het ligt tussen de hoofdstad Ajaccio en Propriano in. Behalve een ruim aanbod van natuurschoon, vind je in Coti-Chiavari ook enkele oude dorpjes en interessante historische attracties. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Ajaccio, naar Coti-Chiavari via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN COTI-CHIAVARI
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

De geschiedenis van Coti-Chiavari gaat terug tot de 12e eeuw. Het gebied behoorde toen toe aan een klooster van de Minderbroeders die hier graan verbouwden. In de late middeleeuwen waren er op het schiereiland talloze kleine dorpjes te vinden en was het met ruim 2.500 inwoners veel dichter bevolkt dan vandaag de dag.

Veel later, pas in de 20e eeuw, kwam er in Coti-Chiavari een grote leegstroom op gang. Veel inwoners zochten een betere economische toekomst in Ajaccio of op het Franse vasteland. Met de komst van het toerisme kent de gemeente sinds enkele decennia juist weer een kleine opleving.

Coti-Chiavari bezienswaardigheden

In tegenstelling tot de kilometerslange zandstranden elders op Corsica, vind je in Coti-Chiavari juist ruige granietrotsen die slechts af en toe door kleine baaitjes onderbroken worden. Deze grillige kustlijn heeft echter ook zijn charme. Iets het binnenland in maken de rotsen al snel plaats voor meer dan 600 meter hoge bergen.

Wat unieke attracties betreft heeft Coti-Chiavari ook meer dan genoeg te bieden. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van onze aanraders:

  • De drie Genuese verdedigingstorens van Castagna, Capu di Muru en Capu Neru
  • De parochiekerk van Saint-Jean-Baptiste in het dorpje Coti uit 1902
  • Een gevangenis uit de 19e eeuw die nu onderdak biedt aan schapen
  • Enkele bescheiden maar mooie duinen bij het strand van Pascialella

De noordelijke kust van het schiereiland kent tenslotte veel op toeristen gerichte accommodaties en voorzieningen. Hoewel minder historisch dan bijvoorbeeld het dorpje Coti zelf, vind je hier wel veel restaurants en winkels.

De kerk bij het dorpje Coti

De-kerk-bij-Coti-Chiavari-Zuid-Corsica

Praktische informatie

Aantal inwoners: 730
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (30 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde zijn Propriano (35 km) en Ajaccio (36 km)

Klimaat

Het klimaat van Coti-Chiavari is gelijk aan dat van Ajaccio. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Ajaccio voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.