Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Corsicaanse markten: kleurrijk en gezellig

De levendige en kleurrijke markten op Corsica mag je niet missen. Ze zijn ideaal wanneer je op zoek bent naar een souvenir voor de thuisblijvers of gewoon als aandenken voor jezelf. Er zijn markten in Bastia, Ajaccio, Calvi, L’Île Rousse en Porto-Vecchio. In dit artikel vertellen we je hier meer over. 

Corsicaanse-markten-kleurrijk-en-gezellig

De markt in Bastia is elke ochtend (behalve op maandag) aan de Place de l’Hôtel-de-Ville. Via verschillende mensen hebben we gehoord dat de markt in Bastia tegenwoordig alleen op zaterdag en zondag is. Houd hier rekening mee.

Op deze markt kan je groenten, vis, Corsicaanse specialiteiten en kleding kopen. Er zijn ook kramen met pannenkoeken en lokale snacks. De rommelmarkt is op de Place St.-Nicolas, tegenover de terrassen.

De dagmarkt van Ajaccio bevindt zich op de Place Campinchi. Hier kan je vooral streekproducten kopen, zoals fijne vleeswaren, worst, wijn, zoetigheid, kaas, olie en honing. Verderop in Calvi is de markt overdekt. Hier proberen vooral groenteverkopers hun producten te verkopen. Je bereikt de markt via de trap aan de Rue Clemenceau.

Vlees-en-cognac-Corsica

In L’Île Rousse is de markt tegenover Place Paoli gelegen. Deze overdekte markt is beschermd als historisch monument.

Verder zijn er nog speciale markten die er niet wekelijks staan. Ongeveer de 2e week van september is er de nijverheidsmarkt in Porto-Vecchio. Verder is er in het eerste weekend van juli een wijnmarkt in Luri en na 14 juli is er de olijvenmarkt in Balagne. Meestal is dit het weekend direct na de 14e.

Olijven-op-de-markt-Corsica

Wanneer je van het snuffelen op markten houdt, raden wij je zeker aan één van bovenstaande te bezoeken. Heb jij nog tips voor markten op Corsica? Laat dan hieronder een reactie achter.

Groentekraam-Corsica-markt

Vleeskraam-Corsica-markt

About Marvin

Marvin is de oprichter van Corsica vakantie info. Vanuit zijn voorliefde voor Corsica heeft hij besloten deze website te beginnen. Hij verzorgt de artikelen, beeldmateriaal en aanvragen.

Reacties

 1. marvin,

  super site, goed gedaan en heel heel heel veel informatie over corsica, goed bezig…

  groetjes manon

 2. Marcia zei:

  Gisteren wilden we naar de markt in Bastia (op een dinsdag). Bij de Toeristen info nagevraagd, want we konden het niet vinden. Daar vertelden ze, dat er nu alleen markt op de zaterdag en zondag is..

  • Hi Marcia,

   Bedankt voor je reactie en goed om te weten. We zullen het in het artikel erbij zetten. We zullen zelf ook eens informeren in Bastia wanneer we weer op het eiland zijn.

   Gr Marvin

 3. Ada van Galen zei:

  Wij gaan van 11 t/m 18 mei naar Ajaccio. We gaan voor het concert van I Muvrini, maar willen ook graag naar een markt met allerlei artikelen, zoals schalen e.d. Wanneer is daar zo’n markt? Groet, Ada

Laat uw reactie achter

*