Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Corsica: ideaal voor een zeilvakantie

Met het azuurblauwe water van de Middellandse Zee, spectaculaire rotskusten, schone stranden en schilderachtige havenstadjes is Corsica een prima bestemming om te zeilen. Ook het in de zomermaanden droge en bijna altijd zonnige weer komt natuurlijk goed van pas.

Corsica-ideaal-voor-een-zeilvakantie

We geven je hieronder een korte introductie zodat je een goede indruk krijgt van de mogelijkheden op Corsica.

Mogelijkheden van zeilen op Corsica

Corsica is geschikt voor ieder type zeiler. Heb je genoeg ervaring dan kun je zelfstandig een zeilboot huren. Dit kan ter plaatse in de grotere jachthavens, maar ook kun je van tevoren iets regelen. Heb je wel enige ervaring maar ben je niet zo thuis op de wateren rond Corsica? Dan is flottielje zeilen een aanrader. Je vaart dan in een groep en krijgt dagelijks advies over de route, het weer en eventuele tussenstops.

Corsica-zeilboot-op-het-strand

Belangrijk om te weten is dat een vaarbewijs verplicht is in Frankrijk en dus ook op Corsica. Een ICC (International Certificate of Competence) voldoet hier. Je kunt dit bewijs krijgen bij de ANWB of de KNWB als je in het bezit bent van het Nederlandse Vaarbewijs 2 of TKN.

Heb je geen of weinig ervaring? Dan is meezeilen nog altijd een optie. Je kunt dan meevaren op een groter zeilschip met een professionele bemanning voor een tocht van een of meerdere dagen. Een vaarbewijs is in dit geval niet nodig.

Corsica-zeiljacht-voor-de-kust

Waar kun je het beste zeilen?

In het algemeen zijn de wateren ten noorden en zuiden van Corsica het meest geschikt om te zeilen. De kust bij West-Corsica is erg rotsachtig en ook heb je er meer last van de mistral, een forse wind uit het zuiden van Frankrijk.

Corsica-zeilen-in-calanques-de-piana

Zeer populair zijn de jachthavens van St.-Florent en Macinaggio, vanuit welke je het schitterende Cap Corse kunt verkennen. Ervaren zeilers kunnen vanaf hier ook naar het Italiaanse eiland Elba varen.

In het zuidoosten van Corsica zijn Porto-Vecchio en Bonifacio de grotere havens, waarbij veel zeilers ook doorvaren naar de La Maddalena-archipel voor de kust van Sardinië. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Corsica-zeilen-bij-Bonifacio
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Reacties

  1. vraagje! we zijn met een groepje van 10 en vroegen ons af of de overtocht naar het italianse vaste land ook met een 1 of daagse zeiltocht kan? het gaat dus om een enkeltje…..

    mvg
    wouter

Laat uw reactie achter

*