Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Corsica beste reistijd

Het belangrijkste om te weten van Corsica bij het plannen van een bezoek is natuurlijk het grote verschil in klimaat tussen de kustgebieden en het ruige bergachtige binnenland.

De-beste-tijd-om-naar-Corsica-te-reizen

In de kustgebieden heerst een typisch middellands zeeklimaat, dat wil zeggen droge warme zomers en natte zachte winters. In het binnenland kunnen de temperatuurverschillen ook in de zomer erg groot zijn. Door de hoogteverschillen is er op sommige plaatsen zelfs sprake van sneeuw of ijs wanneer het hartje zomer is.

Corsica beste reistijd afhankelijk van reisdoel

Omdat Corsica nu eenmaal omringd is door de zee, is de invloed van de wind erg groot. Die kan in de zomer tot aangename verkoeling leiden, maar in de winter de gevoelstemperatuur aanzienlijk lager laten lijken. De kustgebieden zijn in de zomer uitermate geschikt voor een zon- en watersport vakantie, terwijl in die periode het binnenland voor liefhebbers van wandel- en klimtochten veel meer mogelijkheden te bieden heeft.

Buiten het vakantieseizoen is het eiland natuurlijk ook meer dan de moeite waard voor bezoekers die de koude winters van de meer noordelijke landen willen ontvluchten. Voor wie lagere temperaturen op de koop toe neemt om te genieten van het ruige binnenland en de rust en stilte die men hier in deze maanden aantreft is een bezoek ook een aanrader.

De verschillende seizoenen

De lente is voor onze begrippen lekker tot bijna ‘s zomers te noemen met temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. In de zomer wordt het vaak een graad of 30. Door het zeeklimaat koelt het eiland langzaam af, waardoor de herfst net zo mooi is als de lente. In de winter is het frisjes op Corsica, meestal tussen de 10 en de 15 graden Celsius.

Elk seizoen heeft zijn eigen mooie dingen en het is dan ook helemaal aan jou om te beslissen welke kant van Corsica je wilt zien!
Redactie About Redactie

De redactie van Corsica Vakantie Info geeft je alle tips en adviezen voor een geslaagde vakantie naar Corsica. Lees snel onze tips! Heb je vragen of wil je ons iets vertellen? Neem dan contact met ons op.

Er zijn nog geen reacties

Laat uw reactie achter

*