Zoek een vakantie


Uitgebreid zoeken

Coggia

Coggia-CorsicaDe westkust van Corsica kent indrukwekkende rotsformaties, prachtige baaien en een bosrijk achterland dat overloopt in een grillig gebergte. Een van de mooiste plekken aan deze kust is Coggia. Het dorp is groot genoeg om voldoende voorzieningen te bieden en klein genoeg om toeristische drukte te vermijden. Boek ook je vliegticket of de veerboot, via Ajaccio, naar Coggia via onze website!

BEKIJK ALLE ACCOMMODATIES IN COGGIA
Ga naar: Geschiedenis Bezienswaardigheden
Klimaat Plattegrond

Geschiedenis

Zoals veel dorpen aan dit deel van de Corsicaanse kust, kent Coggia twee delen met elk een eigen geschiedenis. De hoog op de bergen gelegen agrarische dorpen gaan terug tot de 16e eeuw toen het meteen aan zee niet meer veilig was vanwege piraterij. Het is er vrij eenvoudig je terug te wanen in de tijd.

Het deel van Coggia aan de drie lange stranden is van recentere datum. De vakantiehuizen, hotels, vakantieparken en campings verrezen hier pas aan het einde van de 20e eeuw. Het grootste deel van de bevolking van Coggia woont tegenwoordig aan zee, waar je ook de winkels vindt.

Coggia bezienswaardigheden

Behalve winkels en voorzieningen, biedt het kustgedeelte ook meer dan genoeg te doen voor als je een vakantie aan het strand wilt. Je kunt er zwemmen, snorkelen, wandelen en mountainbiken. Ook is het mogelijk een bootje huren om de prachtige Golf van Sagone waar Coggia aan gelegen is te verkennen.

Verder kun je gemakkelijk lopen. Zelfs het kilometerslange zandstrand bij de monding van de rivier de Liamone is prima te voet te bereiken. Toch is het ook aan te raden het historische Coggia eens te bezoeken. Dit bestaat uit een hoogvlakte met 5 kleine gehuchten die telkens enkele honderden meters bij elkaar vandaan liggen.

Je vindt er onder andere het volgende:

  • Typisch Corsicaanse huisjes gebouwd van grote stenen
  • Een oude kerk met een fascinerende begraafplaats
  • Weilanden en enkele akkers die de gehuchten fotogeniek maken
  • Steile, beboste bergpieken voor een flinke wandeling

Kortom, met zowel zonnige stranden als een historisch deel in de bergen staat Coggia garant voor onvergetelijke vakantiedagen!

Het strand bij Coggia

Coggia-Corsica-strand

Praktische informatie

Aantal inwoners: 821
Vliegveld: Nee, dichtstbijzijnde Ajaccio Napoleon Bonaparte Airport (48 km)
Veerboot: Nee, dichtstbijzijnde is Ajaccio (44 km)

Klimaat

Het klimaat van Coggia is gelijk aan dat van Ajaccio. Wanneer de beste tijd is de stad te bezoeken hangt af van het soort vakantie waar je naar op zoek bent. Bezoek de pagina over Ajaccio voor meer informatie over het klimaat in deze omgeving.

Plattegrond

Hieronder zie je een kaart van Corsica met daarop de stad. Klik op de +/- om in of uit te zoomen.